Ota kaikki tieto irti vaalikoneesta — Katso tästä vinkki, miten saat selville ehdokkaiden ajatukset juuri sinulle tärkeästä kysymyksestä

Harri Teitto

Onko Kymen Sanomien vaalikoneessa jokin sinua erityisesti kiinnostava kysymys? Haluaisitko tietää, ketkä ehdokkaat ovat kanssasi samaa mieltä juuri tuosta kysymyksestä?
Onko Kymen Sanomien vaalikoneessa jokin sinua erityisesti kiinnostava kysymys? Haluaisitko tietää, ketkä ehdokkaat ovat kanssasi samaa mieltä juuri tuosta kysymyksestä?

Onko Kouvolan Sanomien vaalikoneessa jokin sinua erityisesti kiinnostava kysymys? Haluaisitko tietää, ketkä ehdokkaat ovat kanssasi samaa mieltä juuri tuosta kysymyksestä?

Vaalikoneessa ei varsinaisesti ole mahdollisuutta luokitella ehdokkaita yhden vastauksen perusteella, mutta ovela lukija tekee sen näin:

— Valitse vaalikoneesta oma kuntasi.

— Vastaa vain siihen yhteen kysymykseen, jonka perusteella haluat ehdokkaat luokitella. Klikkaa ”hae ehdokkaat”.

— Saat listan ehdokkaista siinä järjestyksessä, että eniten samaa mieltä kanssasi olevat ovat listalla ensin ja vähiten samaa mieltä kanssasi olevat viimeisenä.

— Halutessasi voit katsella yhden puolueen listaa kerrallaan, jolloin saat selaamalla nopeasti käsityksen siitä, mikä on vallitseva ajatussuunta puolueessa.

Muista lukea myös ehdokkaitten kommentteja. Ne antavat arvokasta lisätietoja ehdokkaiden mahdollisesti asettamista reunaehdoista. Kun klikkaat ”tutki ehdokasta”, saat nähtäväksesi hänen kaikki vastauksensa. Selaa sieltä esiin oikean kysymyksen kommentit.

Jos haluat katsella kaikkia kunnan ehdokkaita, klikkaa ”hae ehdokkaat” vastaamatta yhteenkään kysymykseen. Tässäkin voit rajata puolueita pois tai tarkastella vain yhden puolueen ehdokkaita kerrallaan.

Jos vastaat kaikkiin vaalikoneen kysymyksiin ja klikkaat ”hae ehdokkaat”, kone laskee, kenen ajatukset ovat kaiken kaikkiaan lähimpänä omiasi. Tämä automatiikka ei kuitenkaan osaa painottaa kysymyksiä, jotka ovat sinulle ratkaisevan tärkeitä.

Vaalikone löytyy täältä. Sieltä löytyvät muun muassa Kouvola ja Iitti.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.