Iltalehti: Kahta varusmiestä kuvattiin salaa suihkussa Vekaranjärvellä, epäilty myös kosketteli alikersanttia yöllä teltassa

Varusmiehet epäilivät salakuvaajaksi heidän palvelustoveriaan. Syyttäjä tutki asiaa ja totesi, ettei näyttö riitä syytteen nostamiseen.

Jussi lopperi

Ainakin kaksi varusmiestä joutui viime keväänä salakuvauksen uhriksi Karjalan prikaatissa.
Ainakin kaksi varusmiestä joutui viime keväänä salakuvauksen uhriksi Karjalan prikaatissa.

Ainakin kahta varusmiestä on kuvattu salaa suihkussa Karjalan prikaatissa viime maaliskuussa. Kuvaajaksi epäiltiin heidän palvelustoveriaan. Syyttäjä päätti kuitenkin, että jutussa ei nosteta syytettä liian vähäisen näytön takia. Asiasta kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan jääkäri oli suihkussa 6. maaliskuuta, kun hän huomasi suihkukopin yläreunassa matkapuhelimen, joka kuvasi peseytymistä. Jääkärin mukaan suihkutiloissa ei ollut siinä vaiheessa ketään muuta.

Kuulusteluissa hän oli kertonut toisesta vastaavasta tapauksesta, jossa varusmiestoveri joutui salakuvauksen kohteeksi suihkussa 31. maaliskuuta. Kertomuksen mukaan varusmiestoveri oli jäänyt suihkuun odottamaan ja nähnyt kuvaajaksi epäillyn miehen poistuvan suihkutiloista.

Jääkäri kertoi kuulusteluissa myös heränneensä kerran tuvassa siihen, että epäilty oli nostanut hänen peittoaan. Lisäksi juttua varten kuultu alikersantti kertoi heränneensä kerran teltassa siihen, että sama epäilty kosketteli häntä.

Kuvaajaksi epäilty jääkäri kiisti käyttäneensä matkapuhelinta suihkutiloissa. Lisäksi 31. maaliskuuta salakuvattu mies kiisti nähneensä häntä kuvanneen henkilön.

Syyttäjän mukaan salakuvaajan henkilöllisyyttä ei jääkärin ja alikersantin kertomusten perusteella voi varmentaa. Epäilty on nähty nostamassa peittoa ja koskettelemassa teltassa, mutta kuvaajaa ei ole nähnyt kukaan.

Syyttäjä muistuttaa päätöksessään, ettei syyttäjä saa nostaa syytettä salakatselusta ellei asianomistaja esitä asiassa rangaistusvaatimusta tai ellei erittäin tärkeä yleinen etu vaadi syytteen nostamista. Kumpikaan kuvauksen kohteeksi joutunut varusmies ei esittänyt rangaistusvaatimusta.

Syyttäjä kuitenkin huomauttaa yleisen palvelusohjesäännön kohdasta, jonka mukaan kenestäkään ei saa tehdä tallennetta ilman suostumusta. Näin on ollen asiassa on kyse epäillystä palvelusrikoksesta.