Kouvolalainen mies pahoinpideltiin potkimalla, lyömällä ja kuristamalla — Käräjäoikeus tuomitsi kolme syytettyä vankeuteen

Teko tapahtui maaliskuussa.

Moises Garibay

Uhri oli tekijöille entuudestaan tuntematon. Arkistokuva.
Uhri oli tekijöille entuudestaan tuntematon. Arkistokuva.

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut kolme eteläsuomalaista miestä ehdottomiin vankeusrangaistuksiin maaliskuussa tapahtuneesta kouvolalaisen miehen ryöstöstä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

26-vuotias kotkalainen Max Oscar Ensio Hjelt, 28-vuotias lahtelainen Rikhard Samuel Hovi ja 29-vuotias kotkalainen Toni Petteri Purhonen tuomittiin kukin 2 vuoden 4 kuukauden mittaisiin vankeusrangaistuksiin.

Väkivallanteon aikana ainakin yksi miehistä vaati uhrilta maksua tämän pojan velasta.

Miehet menivät uhrin asunnolle perimään väitettyä uhrin pojan velkaa. Miehillä oli mukanaan kaksi muovista teleskooppipatukkaa ja kaasusumutin. Syyttäjän mukaan heidän tarkoituksenaan oli käyttää henkilöön kohdistuvaa väkivaltaa, jonka he aloittivat välittömästi uhrin avattua oven.

Yksi miehistä sumutti kaasusumuttimella uhria kasvoihin ja kaatoi tämän maahan. Tämän jälkeen mies kuristi uhria käsin kaulasta ja löi useita kertoja vartaloon. Kaksi muuta tuomittua potki uhria päähän ja vartaloon. Uhri makasi koko ajan maassa. Lisäksi yksi miehistä löi uhria selkään teleskooppipatukalla.

Väkivallanteon aikana ainakin yksi miehistä vaati uhrilta maksua tämän pojan velasta. Sama mies otti mukaansa uhri lompakon, jossa oli 70 euroa käteistä rahaa sekä maksu- ja henkilökortteja.

Miehet lopettivat tekonsa ja pakenivat paikalta, kun uhrin naapuri tuli paikalle.

Uhri sai teosta ruhjeita ja turvotusta kasvoihin ja eri puolille vartaloa. Hän sai murtuman nenäänsä, verenvuotoa silmien sidekalvoihin ja lisäksi häneltä lohkesi hammas. Hän sai vamman myös olkaniveleensä. Teosta aiheutui myös taloudellista vahinkoa kateisiin jääneen lompakon takia.

Käräjäoikeuden mukaan teko oli kokonaisuutena arvostellen törkeä, kun otetaan huomioon teon suunnitelmallisuus, käytetty väkivalta ja väkivallan kohdistaminen tekijöille entuudestaan vieraaseen henkilöön.

Miehet velvoitettiin maksamaan uhrille korvauksia kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 3 900 euroa sekä kärsimyksestä 3 000 euroa. Miehet joutuvat myös maksamaan uhrin oikeudenkäyntikulut 5 728 euroa.

Otsikko muokattu 12.8. klo 12.38. Otsikkoon täsmennetty, että kyse on käräjätuomiosta. Käräjätuomiosta voi valittaa, joten se ei ole vielä lainvoimainen.

Luetuimmat