Keskusta ja demarit miettivät ryhmäkokouksissa, miten suhtautua kaupunginjohtaja Toikan esitykseen 18 koulusta

Kouvolan kaupunginhallitus käsittelee maanantaina kouluverkkoasiaa. Eri puolueiden valtuustoryhmät kokoontuvat ennen sitä pohtimaan omaa linjaansa.

Lumikki Haaja

Keskusta ja sosialidemokraatit ovat omissa kouluverkkomalleissaan esittäneet muun muassa Anjalan koulun säilyttämistä.
Keskusta ja sosialidemokraatit ovat omissa kouluverkkomalleissaan esittäneet muun muassa Anjalan koulun säilyttämistä.

Keskustan ja sosialidemokraattien valtuustoryhmien puheenjohtajat kommentoivat varovaisesti kaupunginjohtaja Marita Toikan esitystä Kouvolan kouluverkoksi.

Toikka aikoo esittää ensi maanantain kaupunginhallituksen kokouksessa, että Kouvolassa on tulevaisuudessa 18 peruskoulua.

Malli on sama, jota perusopetuksen kehittämistä valmistellut viranhaltijatyöryhmä suositteli kesäkuussa. Esityksessä osa nykyisistä kouluista lakkaisi ja tilalle perustettaisiin uusia. Uusien koulujen sijanteihin esitys ei ota kantaa.

Seppälä kaipaa ryhmältä yksimielisyyttä

Keskustan Topi Seppälä ja demareiden Outi Kasurinen vastaavat kumpikin, että asiaa on syytä ensin käsitellä ryhmäkokouksessa.

— Tässä vaiheessa ei voi muuta sanoa, kuin että se nyt on kaupunginjohtajan esitys. Pidämme ryhmäkokouksen viikonlopun aikana, jossa mietimme kuviot maanantain kokoukseen, Seppälä sanoo.

Seppälän mukaan ihanteellista olisi saada mahdollisimman iso porukka jonkun esityksen taakse. Keskustan aiempi oma esitys oli 20 koulun malli.

— Meiltä oli lausuntokierroksella aika selkeä malli. Jos esitämme maanantaina omaa mallia, niin on luultavammin sama. Mutta sunnuntaina tiedämme enemmän, kun ryhmää on kuultu.

Hän haluaisi, että ryhmä löytäisi kouluverkkoasiassa selkeän yksimielisyyden.

— Tämä on pitkän linjan päätös, joka koskee montaa valtuustokautta. Ei olisi hyvä, että se jäisi hiertämään välejä.

Demarit haluaa neuvotella kompromissista

Sdp:n valtuustoryhmä pitää Kasurisen mukaan oman kokouksensa torstaina.

Hän arvelee, että jos demarit maanantaina vaihtoehtomallia esittävät, se on jotakuinkin sama kuin lausuntokierroksella ollut Sdp:n oma 23 koulun malli.

— Voisin kuvitella, että se toimii pohjana. Muutoksia voi vielä tulla. Haluamme ensin oman ryhmän lisäksi neuvotella muiden valtuustoryhmien kanssa löytyykö perusteluja rakentaa kompromissi.

Suurista ryhmistä kokoomus ja vihreät ovat aiemmin ilmoittaneet olevansa 18 koulun mallin kannalla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset