Kaslinkin pääluottamusmies myöntää virheen avoimen kirjeen muotoilussa — Kaikki eivät olleetkaan asian takana

Pääluotttamusmies sanoo, että hän edustaa kirjeessä Suomen Elintarviketyöläisten Liiton SEL:n työehtosopimuksen piirissä olevia työntekijöitä. Varsinkin toimihenkilöpuolella avoin kirje on herättänyt ihmettelyä.

Kaslinkin pääluottamusmiehen Marko Kaarlenpojan tiistaina julkisuuteen toimittama avoin kirje on herättänyt keskustelua siitä, kenen nimissä pääluottamusmies kirjeessä puhuu.

Kaarlenpoika osoitti avoimen kirjeensä työministeri Jari Lindströmille (sin.).

Pääluottamusmies kirjoitti, että ”haluamme tällä kirjeellä kertoa teille mietteemme työttömien aktivointimallista ja kertoa perustietoa työttömyydestä”.

— Aktiivimallin hylkäysehdotus tulee kansalaisaloitteen myötä käsittelyyn. Me Kaslink Foodsin työntekijät olemme kaikki sen allekirjoittaneet, kuten yli 130 000 ihmistä ympäri Suomen, avoimessa kirjeessä luki.

Pääluottamusmies myöntää, että tekstiä laadittaessa hän teki virheen. Hän sanoo, että kirje edustaa Suomen Elintarviketyöläisten Liiton SEL:n työehtosopimuksen piirissä olevia. Heitä on Kaslinkilla Kaarlenpojan mukaan 80—90.

Muutama ammattiliittoon kuulumaton työntekijä on ilmoittanut, ettei ole kirjeen viestin takana.

— Toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden puolelta on asiaa ihmetelty. Nostan käden ylös virheen merkiksi, Kaarlenpoika sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset