Lupaviidakko sai kuusankoskelaisen kotileipurin lopettamaan — "olisi pitänyt hankkia toinen jääkaappi"

Minna Harlin ilmoitti tällä viikolla Facebook-sivullaan, että hän jättää kakun leipomiset vähemmälle.
Minna Harlin ilmoitti tällä viikolla Facebook-sivullaan, että hän jättää kakun leipomiset vähemmälle.

Kuusankoskelainen Minna Harlin ilmoitti tällä viikolla Facebook-sivullaan, että hän jättää kakun leipomiset vähemmälle.

Perusteluksi hän ilmoitti terveysvalvonnan vaatimukset.

— Tulisi ihan liikaa maksettavaa siihen nähden, että kyse ei ole mistään yrityksestä, hän kirjoitti.

Harlinin leipomisharrastus levisi Facebook-sivulla siinä määrin, että kysyntää kakuista alkoi olla todella paljon. Kakkuja alkoi mennä kaupaksi ystäväpiirin ulkopuolellekin.

— Ajattelin sitten, että hankin yritystunnuksen ja hoidan kaikki luvat kuntoon, hän kertoo Kouvolan Sanomille.

Harlin törmäsi kuitenkin sellaiseen byrokratiaan, että hän iski kaulimen naulaan. Harlin ihmetteleekin, että Suomessa kyllä kannustetaan yrittäjyyteen, mutta kun vähän yrittää, ovat pykälät heti vastassa.

— Luvat ja hygieniapassi olisivat maksaneet. Toinen jääkaappi olisi pitänyt hankkia, koska kakkuja ei saa säilyttää samassa kaapissa perheen ruokien kanssa. Olisi pitänyt tehdä omavalvontasuunnitelma, olisi ollut tarkastuskäyntejä, olisi pitänyt valokuvata omaa keittiötään kuin jotakin rikospaikkaa, Harlin luettelee.

Hän sanoo, että harrastuksen laajentamiseen ei ole tilaa eikä varaa. Näin ainoaksi vaihtoehdoksi jäi tauko. Hän aikoo edelleen leipoa omalle perheelleen ja ystävilleen.

— Tilauksia olisi ollut niin paljon kuin olisi jaksanut tehdä. Lapset ovat kuitenkin niin pieniä, enkä ole muutenkaan yrittäjähenkinen, hän kertoo yrittäjäksi lähtemisen esteiksi. Harlin on koulutukseltaan lähihoitaja.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.