Miksi Kouvolassa juhlistetaan harmaata päivää yhtä aikaa alkoholibrändin kanssa?

Tulevana lauantaina ydinkeskustaan piilotetaan Kouvola-tuotepaketteja ihmisten löydettäviksi.

Lumikki Haaja

Kouvolalaisia halutaan aktivoida aarteenetsintään harmauden keskellä. Kuva marraskuulta 2018.
Kouvolalaisia halutaan aktivoida aarteenetsintään harmauden keskellä. Kuva marraskuulta 2018.

VisitKouvola järjestää marraskuun 16. päivänä tapahtuman nimeltä Rakastan Kouvolaa harmainakin päivinä. Tuolloin ydinkeskustan alueelle piilotetaan Kouvola-aiheisia tuotepaketteja, joiden sijainnista julkaistaan kuvavinkkejä tapahtuman Facebook-sivulla. Osallistujia kehotetaan myös kertomaan sosiaalisessa mediassa, miksi he rakastavat Kouvolaa.

Päivä on sama, jonka juomayhtiö Hartwall on nimennyt Vuoden harmaimmaksi päiväksi. Kyse on Original Long drink -juomien mainoskampanjasta, joka toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2018. Hartwallin mukaan säältään harmaimman päivän ajankohta määriteltiin yhteistyössä meteorologien kanssa. Viime vuonna päivää vietettiin 17.11.

Mistä Kouvolan tapahtuman idea syntyi, ja onko yhteys lonkeromainontaan tarkoituksellinen, matkailuneuvoja Päivi Oksanen VisitKouvolasta?

— Sisällöntuotannon tiimissämme pähkäiltiin sitä, miten voisimme tuoda Kouvolaa esiin, saada ihmisiä tykkäämään VisitKouvola -sivustamme Facebookissa ja myös houkutella kouvolalaisia liikkeelle.

— Mietimme ensin pikkujouluaihetta, jossa kiinnostuksen herättäjänä voisivat olla lahjapaketit. Sitten mietittiin, että tapahtuma voisikin olla marraskuussa. Joku heitti tunnetuksi tulleen lauseen ”vuoden harmain päivä”. Sitä pyöriteltiin ja todettiin, että se on hyvä teema ja päivä on jo tunnettu. Hartwallhan sen on tunnetuksi tehnyt, mutta se tiedetään jo valtakunnallisesti ja ympäri maailmaa.

— Emme halunneet käyttää samaa nimeä kuin Hartwall, ettei kukaan ymmärrä väärin. Nostamme Kouvolaa esiin samana päivänä, mutta vähän eri lähtökohdista ja enemmän koko perheelle suunnattuna tapahtumana.

Uskotko, että ihmiset osaavat olla ajattelematta päivän kytkentää lonkeroon?

— Yksi ihminen on tästä meiltä kysynyt, ja hämmästyimme siitä. Facebookissa kukaan ole maininnut mitään, tapahtuma on lähtenyt liikkeelle hyvin ja ihmiset ovat osallistumassa. Ei harmaasta päivästä voi tulla vain ja ainoastaan mieleen lonkero.

— Positiivisten ihmisten Kouvola -ryhmässä järjestettiin pari vuotta sitten iskulausekilpailu, jossa kouvolalaiset itse valitsivat voittajaksi lauseen ”Suomen värikkäin harmaa”. Ehkä siitäkin tuli meille tämä harmaa-sana mieleen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset