KoLen 60-vuotisjuhlaottelu käynnistää penkkiurheilijan toivelauantain Kouvolassa

Lumikki Haaja

KoLe pelasi noin kuukausi sitten Kuntotalossa naisten Suomen Cupia 150 katsojan edessä.
KoLe pelasi noin kuukausi sitten Kuntotalossa naisten Suomen Cupia 150 katsojan edessä.

Lumikki Haaja

Päävalmentaja Tomi Immonen on tehnyt pitkään hommia Kouvolan alueen naislentopalloilun eteen. Immonen aloitti valmentamisen vuonna 1990.

Jussi Lopperi

Henni Seppälä valittiin KoLen puheenjohtajaksi vuoden alussa Korian monitoimitalossa pidetyssä kokouksessa.

Jussi Lopperi

KoLen harjoituksissa on hyvä meininki. Lattialle syöksyy Elina Heikari. Verkolla tsemppaa Vilhelmiina Käki.

Kouvolan Lentopalloilijat on Suomen toiseksi vanhin lentopalloilun erikoisseura. Tamperelainen Kalevan Lentopallo on perustettu tammikuussa 1957, KoLe saman vuoden lokakuussa.

Huomenna lauantaina KoLe juhlistaa 60-vuotista historiaansa naisten kakkossarjan kotiottelussa Ristiinan Urheilijoita vastaan. Kuntotalossa pelattavan ottelun tauolla KoLe muistaa ansioituneita seuratoimijoita.

KoLe—RiU alkaa kouvolalaisseuran aloitteesta jo kello 13. KoLe haluaa ruokkia urheilukaupunki-imagoa, sillä samana päivänä pelaavat kotiottelunsa myös Kouvottaret (kello 15) ja KooKoo (kello 18.30).

— Siirsimme alkamisaikaa, koska on penkkiurheilijan toivelauantai. Lentopalloliitolle siirto kävi joustavasti, ja meille päällekkäisyyden tekeminen ei ole tavoite. Haluamme palvella urheilun seuraajia maksimaalisesti, KoLen päävalmentaja Tomi Immonen sanoo.

Odotuksissa yli 200 katsojaa

KoLelle matsi on kauden toinen kotiottelu, sillä noin kuukausi sitten Kuntsilla pelattiin Suomen Cupia 150 katsojan edessä. Juhlaotteluunsa seura odottaa yli 200 katsojaa ja on varautunut lisäkatsomoilla.

Ykkössarjan etelälohkossa ottelukohtainen yleisökeskiarvo on 76, joten KoLen lukemat ovat sarjataso huomioiden kovaa kamaa.

Viime kaudella KoLe ja RiU kohtasivat neljästi, ja voitot menivät tasan 2—2. Kumpikin on uudistunut tälle kaudelle railakkaasti. KoLella on yhdeksän uutta pelaajaa, ja RiUn paitaankin on sonnustautunut seitsemän pelaajasiirron tehnyttä naista.

Uusi puheenjohtaja kääntänyt kurssia

60-vuotias KoLe nousi aikoinaan miesten SM-liigaan vuonna 1969 ja pelasi pääsarjassa neljä kautta. 1980- ja 90-luvuilla KoLe tunnettiin maanlaajuisesti Halli-Volley-turnauksestaan, johon se sai parhaimmillaan kansainvälistä väriä ja huikeat 225 joukkuetta.

Lentopallon suurin vuosittain järjestettävä tapahtuma, juniorien Power Cup pelattiin Kouvolassa kesäkuussa 1992.

Nykyisellään kakkossarjassa KoLe on Kaakkois-Suomen naislentopalloilun lippulaiva. Huonon rahatilanteen takia KoLessa jouduttiin viime talvena harkitsemaan jopa koko toiminnan alasajoa, mutta seuran yleiskokouksessa ehdotus lakkauttamisesta meni nurin äänin 12—2. Tammikuun lopulla uudeksi puheenjohtajaksi valittu Henni Seppälä, 32, sanoo, että takana alkaa olla mielenkiintoinen ja opettavainen vuosi, jonka aikana on riittänyt vauhtia.

— Toivoisin, että saamme KoLen toimintaan jatkuvuutta, mikä tarkoittaa käytännössä useampia vapaaehtoisia ja leveämpiä hartioita. Toivottavasti saamme lisää valmentajia ja nuoria harrastajia mukaan, Seppälä sanoo.

Käyrälammen kentille myös talvella

KoLe tunnetaan maanmainiona turnausjärjestäjänä beach volleyssa, ja Käyrälammen kenttiä pidetään yleisesti maan parhaina. KoLe on alkanut hyödyntää Käyskiä myös talvikaudella, sillä seura on ollut edelläkävijä snow volleyball -turnausten järjestäjänä Suomessa. Seuraava täydenkuun turnaus on tarkoitus pelata ensi maaliskuussa.

Tapio Ahlroth

Tapio Ahlroth

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.