Kouvolan kaupunginhallitus esittää tuloveroprosentin korottamista 21,25:een

Kokoomus olisi halunnut pitää veroprosentin ennallaan. Tapio Karvonen sanoo, että jos valtuusto ei pysty tekemään säästöpäätöksiä palveluverkoista, veronkorotus on järjetön.

Jussi Lopperi

Kouvolan kaupunginhallitus päätti maanantaiaamuna esittää valtuustolle 0,5 prosenttiyksikön korotusta tuloveroprosenttiin. Jos esitys hyväksytään tämänpäiväisessä valtuustossa, veroprosentti nousee 21,25:een. Kuva on hallituksen kokouksesta viime viikon maanantailta.
Kouvolan kaupunginhallitus päätti maanantaiaamuna esittää valtuustolle 0,5 prosenttiyksikön korotusta tuloveroprosenttiin. Jos esitys hyväksytään tämänpäiväisessä valtuustossa, veroprosentti nousee 21,25:een. Kuva on hallituksen kokouksesta viime viikon maanantailta.

Kouvolan kaupunginhallitus esittää tänään kokoontuvalle kaupunginvaltuustolle, että seuraavan vuoden tuloveroprosentti on 21,25. Jos esitys hyväksytään, verotus kiristyy 0,5 prosenttiyksiköllä. Tällä hetkellä Kouvolan tuloveroprosentti on 20,75.

Hallitus kokoontui päättämään veroprosenteista heti maanantaiaamuna ennen kello 16 alkavaa valtuuston kokousta.

Keskustelun aikana Tapio Karvonen (kok.) teki Birgit Koskelan (kok.) kannattamana muutosesityksen, jonka mukaan tuloveroprosentti olisi pidetty ennallaan eli 20,75 prosentissa.

Äänestyksessä Karvosen esitystä kannattivat vain oman hallitusryhmän eli kokoomuksen jäsenet: Karvosen lisäksi Koskela, Jari Larikka ja Marjatta Nykänen.

Näin kaupunginjohtajan esitys 0,5 prosenttiyksikön korotuksesta voitti äänestyksen äänin 9—4.

Tapio Karvonen totesi kokouksen jälkeen olevansa huolestunut.

— Ikävä kyllä kokoomus jäi kantoineen yksin. Minusta tämä veronkorotus on järjetön, jos valtuusto ei pysty tekemään säästöpäätöksiä palveluverkoista. Kouvolalaisena veronmaksajana olisin kiinnostunut ja huolissani siitä, mihin veronkorotuseurot menevät.

Vuosina 2009—2010 Kouvolan tuloveroprosentti oli 19. Seuraavan neljän vuoden ajan 2011—2014 veroprosentti oli 20. Vuodeksi 2015 prosenttia korotettiin 20,50:een. Nykyisessä 20,75:ssä veroprosentti on ollut vuodesta 2016 alkaen.

Veronkorotukset olivat käsittelyssä jo viikko sitten maanantaina, mutta hallitus jätti asian pöydälle.

Kiinteistöveroprosentteihin hallitus ei tekisi muutoksia vaan säilyttäisi prosentit tämän vuoden tasolla. Yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,45.

Kaupunginhallitus ehdottaa tällaisia veroja:

Tuloveroprosentti 21,25

Yleinen kiinteistöveroprosentti 1,45

Vakituinen asuinrakennus 0,65

Muu kuin vakituinen asuinrakennus 1,35

Voimalaitos 3,10

Yleishyödyllinen yhteisö 0,00

Rakentamaton rakennuspaikka, ei määritellä erikseen

Kello 10.35: Lisätty Tapio Karvosen kommentit.

Kello 10.47 ja 10.58: Juttua täydennetty.

Luetuimmat