Vettä tulee normaalisti Kuusankoskella — Putkistoja huuhdellaan parhaillaan ja vesi voi olla vielä ruskeaa tai sameaa, värillinen vesi ei ole vaarallista

Kuusankosken keskustan sunnuntainen putkivuoto näkyy värjäytyneenä vetenä Niskalassa asti.

All over press

Vesi voi olla vielä sameaa Kuusankoskella vesivuodon takia.
Vesi voi olla vielä sameaa Kuusankoskella vesivuodon takia.

Kuusankoskella sunnuntaina iltapäivällä havaittu vesijohtovuoto on saatu korjattua. Kunnanpellon alueella vesivuoto havaittiin kello 17. Sen jälkeen keskustan alueen asukkaat olivat ilman vettä useita tunteja.

Kello 20.30 aikaan vedet olivat poikki vielä muutamista kerrostaloista. Ennen puoltayötä korjaus saatiin päätökseen.

Vesikatko kosketti eniten Itäisen Linjapuiston taloja. Katkon vaikutukset näkyivät kuitenkin vielä maanantaina aamulla Niskalassa asti.

Putkivuodon jälkeen vesi saattaa olla sameaa. Kouvolan Vesi huuhtelee parhaillaan putkistoja. Siitä huolimatta veden väri voi olla poikkeava vielä jonkin aikaa.

— Kaikille tulee tällä hetkellä vettä, mutta se voi olla ruskeaa tai sameaa. Näin tapahtuu joka kerta vuodon jälkeen. Tänään aamulla on tullut muutamia soittoja värjäytyneestä vedestä, verkostomestari Sami Hellsten Kouvolan Vedeltä kertoo.

Veden juoksuttaminen jouduttaa kirkastumista

Vesikatkon jälkeen putkistosta saattaa irrota saostumia ja ruostetta. Se aiheuttaa veden sameutta ja värillisyyttä. Sameus tai väri eivät ole terveydelle vaarallisia, mutta voivat tukkia hanojen ja pesukoneiden sihtejä ja liata pyykkiä.

Vesi kirkastuu Hellstenin mukaan ajan kanssa normaaliksi. Sitä ennen vettä kannattaa juoksuttaa hanoista, kunnes vesi kirkastuu.

Luetuimmat