Talon omistaja poltteli savuketta kevätauringossa Keltakankaalla — Kuiva heinikko syttyi ja uhkasi levitä asuinrakennukseen

Kai Skyttä

Talon omistaja poltteli savuketta kevätauringossa Keltakankaalla — Kuiva heinikko syttyi ja uhkasi levitä asuinrakennukseen

Savukkeesta syttynyt maastopalo uhkasi levitä asuinrakennukseen Keltakankaalla Kouvolassa lauantaina iltapäivällä.

Päivystävä palomestari Mika Ruokolainen Kymenlaakson pelastuslaitokselta kertoo, että korkeassa heinikossa edenneet liekit olivat uhkaavasti menossa taloa kohti. Palo pysyi kuitenkin pienellä alalla, joten ensimmäisenä paikalle päässyt pelastuslaitoksen yksikkö sai palon nopeasti hallintaan ja kasteli heinikon.

Kuivaa heinikkoa paloi noin kymmenen kertaa kymmenen metrin alalta. Liekit ehtivät noin viiden metrin päähän rakennuksesta.

Omistaja teki hälytyksen kello 16.23 aikaan. Palo sai alkunsa ilmeisesti kevätauringossa tupakkaa poltelleen omistajan savukkeesta.

Osassa pihaa oli vielä lumipeite päällä, mutta heinikon kohdalla oli niin sulaa ja kuivaa, että palo pääsi etenemään. Heinikko paloi sen verran korkealla liekillä, ettei sitä pystytty sammuttamaan ilman pelastuslaitoksen apua.

Kymenlaakson pelastuslaitokselle maastopalo oli kevään ensimmäinen maastopalo Kouvolassa.

Kommentoidut