Jarkko Immonen lensi KooKoosta Slovakian pääsarjaan — Osaatko nimetä NHL:ään varatut KooKoo-kasvatit?

Moises Garibay

15 kautta muualla pelanneen Jarkko Immosen paluu kasvattajaseuraansa KooKoohon ei mennyt pelillisesti lainkaan putkeen. Nyt Immonen hakee uralleen uutta nostetta Slovakian liigasta.
15 kautta muualla pelanneen Jarkko Immosen paluu kasvattajaseuraansa KooKoohon ei mennyt pelillisesti lainkaan putkeen. Nyt Immonen hakee uralleen uutta nostetta Slovakian liigasta.

KooKoo tiedotti lauantaina oman kasvattinsa Jarkko Immosen sopimuksen purkamisesta jääkiekon Liigassa. Aiemmin syksyllä kouvolalaisseura kertoi, että Immoselle, 33, etsitään uutta seuraa.

Uudeksi osoitteeksi löytyi Slovakian pääsarjassa pelaava HKM Zvolen. Vuonna 1927 perustettu Zvolen on voittanut Slovakian mestaruuden 2013 ja 2001.

5700 katsojan hallissa kotiottelunsa pelaava Zvolen saa Immosesta toisen pohjoismaalaisen pelaajan ruotsalaisen Oscar Steénin rinnalle.

10 joukkueen Slovakian liigassa kiekkoilee Immosen lisäksi kaksi muuta suomalaista: TPS-lähtöinen maalivahti Teemu Lassila (HC Banska Bystrica) ja SaiPa-kasvatti puolustaja Jere Pulli (HC Kosice).

Immonen palasi viime kaudeksi KooKoohon 3-vuotisella sopimuksella 15 muualla pelatun kauden jälkeen. Tulos jäi laihaksi, kun Immonen sai 47 ottelussa aikaan vaisut tehopisteet 3+6=9/-9.

Kahdella edellisellä kaudellaan Vaasan Sportissa hän nakutti 57 ja 58 ottelussa 9+26=35 ja 8+23=31.

Neljä KooKoo-kasvattia varattu NHL:ään

Pisteiden valossa Immosen uran paras kausi Liigassa on ollut Lappeenrannan SaiPassa, jossa hän mätti kaudella 2007—08 henkilökohtaisen maaliennätyksensä ja tehot 19+19=38.

Immonen saavutti SM-hopeaa Liigassa keväällä 2012 Lahden Pelicansissa, joka taipui finaaleissa JYPille. Immosen palkintokaapissa on myös MM-pronssia alle 20-vuotiaiden kisoista kaudelta 2003—04. Tuolloin hän edusti Espoon Bluesia.

Immonen on kautta aikojen kolmas NHL:ään varattu KooKoo-kasvatti. Dallas Stars huusi hänen nimensä varaustilaisuudessa kesäkuussa 2002. Silloin Immonen oli juuri pelannut ensimmäisen kautensa Bluesissa A-nuorten SM-liigassa.

Jarno Kultanen (2000 Boston), Carl Grahn (2000 Los Angeles) ja Antti Palojärvi (2017 Pittsburgh) ovat muut NHL-varauksen saaneet KooKoo-kasvatit.

Nykyisin KooKoon urheilujohtajana työskentelevä Kultanen myös pelasi maailman kovimmassa jääkiekkoliigassa: kolmen kauden aikana 102 ottelussa Boston Bruinsissa tehopisteiksi kertyivät 2+11=13.

Maalivahti Grahn voitti KooKoossa Mestiksen hopeaa 2002 ja lopetti uransa kaudella 2007—08 Mestiksessä Kiekko-Vantaassa.

Puolustaja Palojärvi, 18, pelaa toista kauttaan Rauman Lukon organisaatiossa A-nuorten SM-liigaa, jossa Lukko saavutti viime kaudella SM-pronssia. Aikuisten tasolla Palojärven liigadebyytti on vielä tekemättä.

Tapio Ahlroth

Tapio Ahlroth

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.