Puolustusvoimat ja viranomaiset harjoittelevat tällä viikolla yhdessä — Kymi 118 -harjoitus näkyy ja kuuluu eri puolilla Kymenlaaksoa

Vastaavia harjoituksia järjestetään samaan aikaan eri puolilla Suomea.

Lukas Pearsall

Harjoituksen osallistuu noin tuhat sotilasta ja viranomaista.
Harjoituksen osallistuu noin tuhat sotilasta ja viranomaista.

Puolustusvoimat ja eri viranomaiset kokoontuvat tällä viikolla yhteiseen Kymi 118 -harjoitukseen Kymenlaaksossa.

Harjoitus alkoi maanantaina ja jatkuu perjantaihin. Sen tarkoituksena on muun muassa kehittää puolustusvoimien ja viranomaisten yhteistoimintaa.

Harjoituksissa käytetään merkkisavuja ja paukkupatruunoita.

Panssariajoneuvoja liikenteessä, Haminassa suljetaan osia keskustasta

Harjoitukseen osallistuu 125 sotilasajoneuvoa, joista viitisentoista on panssariajoneuvoja. 

Karjalan prikaatin mukaan harjoitusjoukot näkyvät ja kuuluvat kaikkina vuorokaudenaikoina Vekaranjärvi—Hamina-alueella.

Panssariajoneuvoja liikkuu etenkin Vekaranjärven, Tuohikotin ja Haminan välisillä tieosuuksilla 7.—8. maaliskuuta. Samaan aikaan harjoituksissa on myös helikopteritoimintaa.

Haminan keskustassa eristetään tarpeen mukaan pieniä alueita tiistaina 6. maaliskuuta. Haminan satamassa alueita eristetään 6.—8. maaliskuuta. Harjoittelusta ei ole vaaraa sivullisille.

Harjoituksia myös muualla Suomessa

Kymenlaaksossa harjoittelevat Karjalan prikaati, Maasotakoulu, Rannikkoprikaati, Karjalan lennosto, Kaakkois-Suomen rajavartiosto, Suomenlahden merivartiosto, Kaakkois-Suomen poliisilaitos, Kymenlaakson pelastuslaitos, Tulli, Hamina-Kotkan satama sekä Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Carea.

Vastaavia paikallispuolustusharjoituksia järjestetään helmi—maaliskuun vaihteessa myös Lapissa, Pohjanmaalla, Pohjois-Savossa, Satakunnassa ja Uudellamaalla.

Kymi 118:aa voi seurata Twitterissä ja Facebookissa tunnisteella #kymi118. Jos ylempänä oleva twiitti ei näy, näet upotuksen täältä.

Uusimmat uutiset