Kouvolan superviikonloppu alkaa – Luvassa kromin kiiltoa, koko perheen tapahtumia Kymijoella, musaa ja oluen maistelua

Katja Juurikko

Swap&Meet pidetään jo 19. kertaa.
Swap&Meet pidetään jo 19. kertaa.

Aikaisempiin kesiin verrattuna koronaepidemia on aiheuttanut sen, ettei varsinaista superviikonloppua runsaine tapahtumakimaroineen ole Kouvolassa vielä päästy kokemaan. Alkava viikonloppu on kuitenkin poikkeus. Kouvolassa on perjantaista lähtien luvassa ohjelmaa laidasta laitaan.

Perjantaina käynnistyy kahdeksatta kertaa järjestettävä Kymijoki Beer Festival olut- ja musiikkitarjoiluineen Korian Kallioniemessä. Tapahtumaan odotetaan perjantaina ja lauantaina yhteensä 2 000 kävijää. Osallistujamäärä on aiempiin kesiin verrattuna noin puolet ja liput on tapahtumaan myyty ennakkoon. Korialla olutfestivaaleilla kuten muissakin tapahtumissa noudatetaan koronaepidemiaan liittyviä turvallisuusmääräyksiä. Tapahtuma jatkuu lauantaina.

Moises Garibay

Arkistokuva Kymijoki Beer Festivaalilta.
Arkistokuva Kymijoki Beer Festivaalilta.

Lauantaina kello 10 alkaen amerikanraudat ja muut autoklassikot kurvaavat Kouvolan raviradalle. 19. kertaa järjestettävä Swap&Meet siirtyi keväältä loppukesään. Autoja ja moottoripyöriä voi ihastella iltapäivään saakka. Harrasteajoneuvojen lisäksi raviradalla on rompetori. Tapahtuman perinteisiin kuuluu cruising, joka lähtee raviradalta kello 15.30. Autoletka ajaa Kouvolassa. Matkan varrella autot pysähtyvät järjestäjien mukaan jaloittelemaan ja kampaamaan tukkaa. Pub 23:ssa on myöhemmin Terminal Cowboys sekä Juniper Inc.n keikka. Tapahtuman järjestää FHRA Kouvola.

Lukas Pearsall

Arkistokuva Kymijokipäivästä.
Arkistokuva Kymijokipäivästä.

Lauantaina vietetään myös Kymijokipäivää eri puolilla laaksokuntaa. Inkeroisista lähtee liikkeelle koskenlasku, joka päättyy Kotkaan.

Kuusankoskella KymiSun järjestää Luonto, luovuus ja kylähulluus – Mikä ihana yhtälö -tapahtuman lauantaina. Tapahtumaan sisältyy retkiä Kymijoen maisemissa jokiveneen kyydissä opastetuilla non-stop ajeluilla. Maisemien lisäksi luvassa on paikallishistoriaa. Matkan varrella on lettutarjoilua ja rantaan ajautuneen kivikauden perheen kulkupeli.

Kymijoen varrelta löytyy Puolakan Talomuseon ”Lumottu metsä” -näyttely, Ranta-Pukin Kievarimuseolla Pelle ja Peppi sekä lautta-ajelut, Kotiseutumuseot Kymenlaaksossa ja Alakylän luontopolku Korian sillalta Alakylään. Tapahtumat alkavat kello 10.

Tapahtuman järjestävät Kylältä kylille hanke yhteistyössä KymiSunin, Hullut ruuhiäijät, Kymijoen Vesi ja ympäristö ry sekä Kymenlaakson Steinerkoulu.

Anjalassa Ranta-Pukin kievarimuseolla Kymijokipäivän tapahtuma alkaa lauantaina kello 12. Perhetapahtumassa on tarjolla huvia ja jännitystä, joita esittää Pelle-Komppi. Kievarimuseolle tulee myös Peppi Pitkätossu. Maalauspisteellä lapset voivat tehdä omanlaistaan taidetta.

Kommentoidut