Mansikka-ahon liikuntahalli toistaiseksi käyttökiellossa — Tulva keskeytti ratkaisevan koripallo-ottelun

Kaupunki selvittää parhaillaan sunnuntaisen vesivahingon laajuutta ja korvaavia tiloja esimerkiksi koripalloilijoille. Kouvojen A-poikien ratkaiseva SM-karsintaottelu jouduttiin keskeyttämään Mansikka-ahon liikuntahallilla. Rajun ukkoskuuron seurauksena halliin tulvi vettä.

Moises Garibay

Mansikka-ahon liikuntahallin lattialla ei enää maanantaina ollut vettä. Vesivahingon laajuus selvinnee tällä viikolla.
Mansikka-ahon liikuntahallin lattialla ei enää maanantaina ollut vettä. Vesivahingon laajuus selvinnee tällä viikolla.

Kouvolan kaupunki etsii parhaillaan korvaavia tiloja koripallojoukkue Kouvoille ja salibandyn pelaajille. Mansikka-ahon liikuntahalli on toistaiseksi käyttökiellossa. Sunnuntai-iltapäivänä halliin tulvi vettä kesken Kouvojen A-poikien SM-karsintaottelun.

— Tilanne on vaikea, korvaavia tiloja on vähän, liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen sanoo.

Teemme tutkimukset rauhassa ja katsomme sitten, miten halli kuivataan ja mitä vahinko tarkoittaa rakenteiden osalta. — Juha Jormanainen

Ratkaisuja etsitään yhdessä seurojen kanssa, Mäkipaakkanen kertoo.

Miesten koripallojoukkue Kouvojen kauden ensimmäinen peli Helsinki Seagullsia vastaan on tarkoitus järjestää 12. lokakuuta Mansikka-aholla. Toimitilajohtaja Juha Jormanainen ei halua hätäillä sen suhteen, saadaanko halli pelikuntoon.

— Tarvittaessa alamme tehdä varasuunnitelmaa.

"Neljäsosa kenttää oli veden peitossa. Vettä oli nilkkoihin asti"

Raju ukkoskuuro pyyhkäisi Kouvolan yli sunnuntaina kahden aikaan iltapäivällä. Vesi tulvi halliin sateen seurauksena, Jormanainen kertoo.

Liikuntapaikkapäällikkö Kirke Roos kiirehti hallille heti saatuaan tiedon vesivahingosta.

— Se oli ihan täyttä tohinaa. Neljäsosa kenttää oli veden peitossa. Vettä oli nilkkoihin asti. Pelastuslaitos oli ottanut tilanteesta jo hienosti kopin, kun saavuin paikalle.

Joukkueenjohtaja tarttui moppiin kesken ottelun

Paikalla ollut Kouvojen tilastovastaava Janna Hartonen pääsi todistamaan ripeitä torjuntatoimia.

— Salon Vilppaan ja Sykin välinen karsintaottelu oli käynnissä, kun joku sanoi, että alhaalta pukuhuonekäytävästä tulee vettä. Salon Vilppaan joukkueenjohtaja tarttui kentän kuivaamiseen tarkoitettuun moppiin ja alkoi työntää vettä käytävään. Pelastuslaitos oli jo paikalla hallilla, koska siellä oli aiemmin ollut palohälytys lähelle iskeneen salaman vuoksi.

Järjestäjät hakivat siivouskomerosta lisää moppeja ja palomiehet alkoivat tyhjentää hallia vesi-imurilla.

Moises Garibay

Muun muassa koripallojoukkue Kouvot etsii yhdessä kaupungin kanssa korvaavia tiloja Mansikka-ahon hallille. Vielä ei tiedetä, milloin hallissa voidaan taas pelata.

— Vettä ei aluksi tullut hirveän paljon, ja joukkueet päättivät yhdessä tuomarin kanssa pelata ottelun loppuun, kunhan vesi saadaan pidettyä poissa kentän rajojen sisältä. Peliaikaa oli jäljellä muutama minuutti.

Päivän ohjelmaan kuului vielä yksi karsintaottelu Kouvojen ja Sykin A-poikien välillä. Se onnistuttiin siirtämään Kuusankosken urheilutalolle.

Selvitys vahinkojen laajuudesta valmistunee lähipäivinä

Kuivaustoimenpiteet aloitettiin välittömästi, Jormanainen sanoo. Nyt käynnissä on selvitys vahingon syistä.

Jormanaisen mukaan hallissa tehdään muun muassa viemärikuvauksia. Hän arvelee, että tulvan syynä voi olla esimerkiksi viemäritukos. Selvitys valmistunee lähipäivinä, Jormanainen arvioi.

Vahinkojen laajuudesta tai korjauskustannuksista Jormanainen ei pysty vielä antamaan arvioita.

— Teemme tutkimukset rauhassa ja katsomme, miten halli kuivataan ja mitä vahinko tarkoittaa rakenteiden osalta.

Edellisen kerran rankkasade runteli Kouvolan rakennuksia heinäkuussa. Tuolloin vesi tulvi muun muassa Hansan parkkihalliin, Bar Downtowniin ja Heimosen Kenkään.

Lisätty Janna Hartosen kommentit ja korjattu virhe kello 16.02: Käynnissä ollutta ottelua ei keskeytetty.

Luetuimmat