Kouvola isännöi ensi vuonna Extreme Run -juoksutapahtumaa — Paikalle odotetaan tuhansia juoksijoita

ExtremeRun-tapahtuman järjestäjät

Lähtisitkö? Pyhäkamppeisiin ei kannata pynttäytyä, sillä reitin varrella voi joutua vaikka mutaiseen veteen.
Lähtisitkö? Pyhäkamppeisiin ei kannata pynttäytyä, sillä reitin varrella voi joutua vaikka mutaiseen veteen.

Kouvolassa järjestetään elokuussa uusi valtakunnallinen Extreme Run -juoksutapahtuma, johon odotetaan 2 500 osallistujaa.

Kyseessä on yksi maan suurimmista juoksutapahtumista, jossa on juossut vuosittain noin 10 000 suomalaista neljällä paikkakunnalla.

Ensi vuonna tapahtuma järjestetään jo seitsemällä paikkakunnalla, joista Kouvola on uutena mukana. Tarkoituksena on kisata Kouvolassa myös tulevina vuosina.

Tapahtuman houkutteli Kouvolaan uusi VisitKouvolan kokous- ja tapahtumamatkailuan palvelu, joka aloitti neuvottelut tapahtuman järjestäjän ExtremeRunin kanssa elokuussa.

Tapahtuman taustajoukoissa on mukana myös Kouvolan kaupunki. Tapahtumalla halutaan vahvistaa myönteistä Kouvola-kuvaa ja urheilukaupunkimainetta, Kinnosta todetaan.

ExtremeRun-tapahtuman järjestäjät

Este se on tämäkin ja jonkinlaiselta vaahtokylvyltä näyttää.
Este se on tämäkin ja jonkinlaiselta vaahtokylvyltä näyttää.

— Tutustuin Kouvolan paikkoihin, jolloin tapahtumaa varten löytyi kaupungin ytimestä hienot puitteet, sanoo vastaavia juoksutapahtumia Suomessa vuodesta 2010 järjestäneen ExtremeRunin toimitusjohtaja Mika Hirvinen.

Kouvolassa juoksumatkalle lähdetään hotelli Vaakunan alueelta. Reitti kiertää Urheilupuiston alueelle ja hyppyrimäelle, josta reitti kaartaa pururadalle ja takaisin Vaakunalle.

"Kuin Likkojen lenkki, mutta myös miehet saavat osallistua"

Jo useita Extreme Run -kisoja järjestäneenä Hirvinen sanoo, että tapahtuma on vähän kuin Likkojen lenkki, mutta miehetkin saavat osallistua.

— Ehkä 10 prosenttia osallistujista vetää radan ja esteet läpi sata lasissa kilpasarjassa, tarkoituksena pärjätä. Loput juoksevat rennommalla otteella hupisarjassa ja pitävät hauskaa kaveriporukalla.

— Huippu-urheilija ei tarvitse olla. Riittää, että on peruskuntoinen ja terve. Välillä voi kävellä, välillä huilata. Esteet ovat ihan mukavia, ei mitenkään vaikeita ja vaarallisia. Esteitä on aseteltu matkan varrelle rikkomaan juoksurytmiä, Hirvinen kuvailee.

Lapset kisaavat sunnuntaina omalla radallaan

Hirvinen uskoo, että Kouvolan tavoite eli 2 500 osallistujaa täyttyy hyvin.

— Muualla päin Suomea tapahtuman juoksijoista puolet ovat olleet paikallisia ja puolet tulleet kauempaa. Toivottavasti Kouvolan tapahtumaan  tulee juoksijoita myös pääkaupunkiseudulta.

ExtremeRun-tapahtuman järjestäjät

Osallistujat voivat pukeutua aivan miten lystäävät.
Osallistujat voivat pukeutua aivan miten lystäävät.

Tapahtumassa on huomioitu myös lapset. Lapsille rakentuu sunnuntaiksi Urheilupuistoon aivan oma rata. Kouvolassa on samana viikonloppuna Puistopiknik.

Juoksutapahtuman aktiviteetit ovat siihen mennessä ohi, kun illan konsertit alkavat.

Kilpailu on tuotu Suomeen Saksasta

Hirvinen toi Extreme Run -juoksutapahtuman Suomeen kymmenisen vuotta sitten osallistuttuaan vastaavaan kilpailuun Saksassa.

— Olen harrastanut koko ikäni kestävyysurheilua, kuten suunnistusta ja maratonia. Olen käynyt Sulkavan Souduissa ja harrastanut pitkään seikkailu-urheilua, joissa kilpailut kestävät vuorokausia. Kun pääsin kokeilemaan Sakassa Extreme Run -kisaamista, olin aivan huikeissa fiiliksissä kilpailun jälkeen. Päätin silloin, että vastaava tapahtuma on saatava myös Suomeen.

— Tapahtuman mottona on "Kaikki liikkuu". Toivotaan myös, että kaikki tulevat juoksemaan juuri sellaisina kuin ovat.

Kouvolan Extreme Run järjestetään 18. elokuuta ja lasten Extreme Run 19. elokuuta 2018.