Kouvolan vihreillä ei ole yhtä puheenjohtajasuosikkia — Ville Niinistön seuraaja valitaan lauantaina

Lukas Pearsall

Vihreiden puheenjohtajaehdokkaat Emma Kari, Mika Flöjt, Maria Ohisalo, Touko Aalto ja Olli-Poika Parviainen kävivät kesäkuun alussa puheenjohtajakiertueella Kouvolassa. Krista Mikkonen puuttuu kuvasta.
Vihreiden puheenjohtajaehdokkaat Emma Kari, Mika Flöjt, Maria Ohisalo, Touko Aalto ja Olli-Poika Parviainen kävivät kesäkuun alussa puheenjohtajakiertueella Kouvolassa. Krista Mikkonen puuttuu kuvasta.

Vihreiden Kouvolan yhdistyksen noin 70 jäsenestä kymmenkunta lähtee viikonlopuksi Tampereelle puoluekokoukseen. Jäsenäänestyksen tulos puheenjohtaja Ville Niinistön seuraajasta ratkeaa lauantaina.

Ehdolla ovat Touko Aalto, Mika Flöjt, Emma Kari, Krista Mikkonen, Maria Ohisalo ja Olli-Poika Parviainen.

Vihreys ei ole kaventunut vain kaupunkilaiseksi jätteenlajitteluksi.

Juha Huhtalan ääni Emma Karille

Kouvolan vihreiden puheenjohtaja, valtuutettu Juha Huhtala antoi kirjeäänestyksessä äänensä kansanedustaja Emma Karille.

— Minulla oli kaksi suosikkia, Emma ja Touko. Molemmat ovat ystäviäni, todella ammattitaitoisia huippupoliitikkoja.

Huhtala arvioi, että Ville Niinistön kuuden vuoden kauden jälkeen olisi naispuheenjohtajan vuoro.

— Emma vetoaa tosi moneen ihmiseen ja on puolueen kasvun kannata mielestäni paras vaihtoehto. Puheenjohtajalla pitää olla ammattitaidon lisäksi karismaa, jotta viesti menee perille.

Huhtalan mielestä uuden puheenjohtajan tärkein tehtävä on laajentaa puolueen kannatusta suurten ja keskisuurten kaupunkien ulkopuolelle.

— Kuntavaaleissa saimme paljon valtuutettuja läpi kunnissa, joissa heitä ei ennestään ollut. Sitä työtä pitää jatkaa, jotta pystymme toimimaan koko Suomen alueella.

”Vihreät on yhä ympäristö-, luonto- ja maaseutupuolue”

Kouvolan yhdistyksellä on puoluekokouksessa kaksi kokousedustajaa: Sari Hyytiäinen ja Karolina Eklund-Vuorela. Eklund-Vuorela antoi äänensä varapuheenjohtaja Maria Ohisalolle. Hän teki päätöksensä Kouvolassa käydyssä puheenjohtajatentissä.

— Maria Ohisalo puhuu ymmärrettävästi, fiksusti ja oikeita asioita. Hän on köyhyystutkijana juuri niiden asioiden ytimessä, jotka meillä ovat ongelmia: syrjäytyminen, syrjäyttäminen ja vähäosaisuus. Hän voi osaamisellaan tuoda valtakunnan politiikkaan näkökulmia, miten ongelmia voitaisiin ratkaista.

Eklund-Vuorelan mielestä uuden puheenjohtajan pitää saada nykyistä enemmän ihmisiä mukaan vihreiden toimintaan.

— Vihreät nähdään nyt nyhtökauraa syövinä ja ratikalla kulkevina helsinkiläisinä. Tämä imago pitää rikkoa: me olemme yhä ympäristöpuolue, luontopuolue ja maaseutupuolue. Vihreys ei ole kaventunut vain kaupunkilaiseksi jätteenlajitteluksi.

Anna Tikka kannattaa Touko Aaltoa

Valtuutettu Anna Tikka äänesti kansanedustaja Touko Aaltoa.

— En pohtinut mies-nais-kysymystä, vaan persoonaa. Touko Aalto on sanavalmis, rauhallinen ja johtajatyyppiä. Hänellä vaikuttaa olevan myös vahvaa sote-asiantuntemusta.

Tikka pitää myös kansanedustaja Krista Mikkosta vahvana ehdokkaana.

— Touko Aalto on tehnyt mahtavaa työtä Jyväskylässä. Hän korostaa sitä, että pitää tehdä yhdessä ja näkyä turuilla ja toreilla. Olla siellä, missä ihmiset ovat. Tämä pitää minusta vihreät tulevaisuudessa pinnalla.

”Viikon poliittiset käänteet tuomittaisiin teatterissa epäuskottaviksi”

Poliittisen viikon puheenaihe, perussuomalaisten kahtiajako ja hallituskriisi ovat kiinnostaneet myös vihreiden poliitikkoja. Teatterialan ammattilaista Karolina Eklund-Vuorelaa harmittaa, ettei ole voinut olla lomalla seuraamassa jatkuvasti käänteitä.

— Jos nämä tapahtumat kirjoittaisi näyttömälle — Timo Soinin talteen poimitut rintamerkit, salaiset kokoukset, pääministerin lentäminen Turkuun ja u-käännöksen teko — se ei menisi teatterissa läpi. Se tuomittaisiin liian epäuskottavaksi.

Juha Huhtala pitää tilanteita äärimmäisen mielenkiintoisina.

— Ei voi sanoa, että politiikka olisi tylsää.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.