Kansanedustajien alustavat valiokuntapaikat jaettiin — Perustuslaki- ja ulkoasiainvaliokuntiin valittu Sheikki Laakso: ”Jako meni vähän aakkosjärjestyksen mukaan. Lopullinen tilanne ratkeaa sitten, kun hallitus on kasassa”

Eduskunnan täysistunto valitsi torstaina jäsenet eduskunnan 16 valiokuntaan sekä eduskunnan kansliatoimikuntaan.

Kouvolan uusi kolmikko Arkadianmäellä: Sheikki Laakso (ps.), Paula Werning (sd.) ja Ville Kaunisto (kok.).
Kouvolan uusi kolmikko Arkadianmäellä: Sheikki Laakso (ps.), Paula Werning (sd.) ja Ville Kaunisto (kok.).

Valiokunnat saavat lopullisen muotonsa sen jälkeen, kun hallitus on muodostettu. Toisin sanoen paikat eivät ole lopullisia.

Alustavassa jaossa kouvolalaisista kansanedustajista Paula Werning (sd.) olisi menossa ympäristövaliokuntaan ja varajäseneksi hallintovaliokuntaan ja puolustusvaliokuntaan. Kristian Sheikki Laaksolla (ps.) on paikat perustuslaki- ja ulkoasiainvaliokunnassa.

Ville Kauniston (kok.) jyvitykset alustavassa jaossa ovat valtiovarain- ja tulevaisuusvaliokunta. Lisäksi hän on varajäsenenä sivistysvaliokunnassa.

Laakso sanoo, että valiokuntapaikkojen alustavasta jaosta ei vielä uutista saa.

— Kyllähän se jako meni vähän aakkosjärjestyksen mukaan. Lopullinen tilanne ratkeaa sitten, kun hallitus on kasassa.

Laakso sanoo, että eduskunnan istumajärjestyksestä käyty keskustelu ei ollut keltanokkaedustajalle paras mahdollinen alku.

— Tuli mieleen, että eikö täällä ole parempaa tekemistä kuin nahista istumajärjestyksestä. On siinä vähän työpaikkakiusaamisen henkeäkin.

Muut ryhmät haluavat siirtää perussuomalaiset istumaan täysistuntosalin oikeaan reunaan. Perussuomalaiset haluaisivat pysytellä entisellä paikallaan lähempänä salin keskustaa.