Kouvolan uimahalleissa avataan myös saunatilat elokuussa – Hygienia ja turvavälit on syytä muistaa

Korona: Virusepidemian aiheuttamat rajoitukset ovat kesän aikana höllentyneet.

Johannes Wiehn

Kouvolassa on avattu uimahalleja koronarajoitusten jälkimainingeissa. Pian aukeavat myös hallien saunatilat.
Kouvolassa on avattu uimahalleja koronarajoitusten jälkimainingeissa. Pian aukeavat myös hallien saunatilat.

Kouvolan uimahalleja on kesän mittaan avattu ja avataan vähitellen. Kokemukset ja koronatilanne sallivat sen, että myös tähän asti suljettuina olleet saunatilat ja kuntosalit avataan 3. elokuuta. Pukukoppien käytön ja suihkutilojen rajoitukset poistuvat samalla.

Liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikan toimialajohtajana tekemän päätöksen mukaan koronavirus on pysynyt Kouvolassa hallinnassa. Palvelutuotannon järjestämisessä ei ole ollut ongelmia uimahallin ja sisäliikuntahallien avaamisen jälkeen, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Kaupunki pyysi uimahallien saunojen avaamisesta Kymsoten lausunnon. Kymsoten tartuntatautiosaston kannanotto on, että uimahallien saunat voidaan ottaa käyttöön turvallisesti, mutta hygieniatoimet pitää ohjeistaa: vain terveet tulevat uimahalliin, käsihygieniasta pitää huolehtia ja turvaväliohjeita noudattaa. Kaupungin tiedotteen mukaan siivouksesta on jo annettu ohjeistus, kun uimahallit avautuivat.

Toimialajohtaja Toikan päätöksen mukaan saunojen avaaminen on linjassa toimialan palvelujen rajoitusten purkamista koskevan aiemmin tehdyn periaatteen kanssa.