Helminen: Luottamushenkilöiden palkkioiden korotukset eivät ole Kouvolan taloudelle mikään elämän ja kuoleman kysymys — ”Kulut kasvavat joitakin kymmeniä tuhansia euroja”

Kouvolan kaupunginvaltuutetut ennakoivat, että hallintosäännön hyväksymisestä käydään maanantaina tiukka äänestys.

Jussi Lopperi

Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen (sd.) aikoo ryhtyä osa-aikaiseksi hallituksen puheenjohtajaksi, jos valtuusto hyväksyy hallintosäännön maanantaina.
Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen (sd.) aikoo ryhtyä osa-aikaiseksi hallituksen puheenjohtajaksi, jos valtuusto hyväksyy hallintosäännön maanantaina.

Kouvolan luottamushenkilöiden palkkiokorotuksista äänestetään maanantain kaupunginvaltuuston kokouksessa vähintään kerran. Eri valtuustoryhmien näkemykset ovat tästä yhteneväisiä.

— Onhan tämä politiikan makunystyröitä kutkuttava aihe. Hallintosääntöä on nyt jumpattu puoli vuotta. Lopulta pieneen asiaan on käytetty hirveän paljon aikaa, keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Topi Seppälä sanoo.

Helminen: Kulut kasvaisivat joitakin kymmeniä tuhansia euroja

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen (sd.) sanoo, että luottamushenkilöiden palkkiokorotukset lisäisivät kaupungin kuluja ”joitakin kymmeniä tuhansia euroja” vuodessa.

— Jos tästä tulee valtuustossa kiivas keskustelu, se tulee jostain muusta syystä kuin että asialla olisi merkitystä kaupungin talouteen tai palveluihin. Tämä ei ole Kouvolan taloudelle mikään elämän ja kuoleman kysymys.

Helminen on ilmoittanut etukäteen, että jos valtuusto hyväksyy hallintosäännön, hän aikoo ryhtyä kaupunginhallituksen osa-aikaiseksi puheenjohtajaksi 3 400 euron kuukausipalkkiolla. Nykyään hallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio on 6 000 euroa.

Helmisen mukaan henkilö, joka hoitaa hallituksen puheenjohtajuutta kuntalain vaatimalla tavalla, tarvitsee tehtävään aikaa.

Perussuomalaisten ja vihreiden äänet jakautuvat

Perussuomalaisten Jari Käki ennakoi, että äänestyksestä tulee äärimmäisen tiukka.

— Meidän porukassa kolme on kaupunginhallituksen esityksen puolella ja kaksi palkkiokorotuksia vastaan. Tuntuu, että valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan osa-aikaisuus pompsahtaa aina kaikenlaisissa keskusteluissa esiin.

Lopulta pieneen asiaan on käytetty hirveän paljon aikaa. — Topi Seppälä

Vihreiden Sari Hyytiäinen kertoo, että ryhmästä kaksi kannattaa korotuksia ja neljä on vastaan.

— Meidän neljän linja on, että ensin pitää katsoa, miten sote- ja maakuntauudistukselle käy.

Sakari Smedsin mukaan kristillisdemokraattien linja on sama:

— Pelisääntöihin ei pitäisi tehdä isoja muutoksia ennen kuin sote- ja maakuntauudistus on voimassa.

Karvonen: Kokoomus yhä korotuksia vastaan

Kokoomuksen Tapio Karvonen arvio, että valtuustosalissa käydään räväkkä keskustelu.

— Kokoomuksen ryhmä on palkkioiden korotusta vastaan. Näemme, että korotus tulee väärään ajankohtaan, kun tulevaisuudesta ei tiedä mitään.

Topi Seppälän mukaan keskusta ei ole tehnyt asiasta ryhmäpäätöstä.

— Pitkin somea on levitelty, että keskustalla olisi ryhmäpäätös. Luulisin ryhmän puheenjohtajana tietäväni, jos sellainen olisi. Toki meillä on laaja tuki sille, että kaupunginhallituksen ehdotus viedään eteenpäin.