Osa kouvolalaisista nuorista valitsee mieluummin asunnottomuuden kuin maksaa vuokrarästit — Hyväkuntoisia takkeja jaetaan keskiviikkoiltana niitä tarvitseville Ohjaamossa

Asunnottomat eivät asu Kouvolan rappukäytävissä.

Katja Juurikko

Sosionomiharjoittelija Anna-Mari Pirinen laittoi takkeja maanantaina kauppaskeskus Valtarissa sijaitsevassa  Ohjaamossa vaaterekkiin.
Sosionomiharjoittelija Anna-Mari Pirinen laittoi takkeja maanantaina kauppaskeskus Valtarissa sijaitsevassa Ohjaamossa vaaterekkiin.

Asunnottomien yötä vietetään tänään keskiviikkona yli neljälläkymmenellä paikkakunnalla. Kouvolan Ohjaamon Lahjoita takki nuorelle -kampanja on osa tapahtumaa. Ohjaamossa on keskiviikkoiltana yli 18-vuotiaille suunnattu ilta, jolloin nuori voi valita itselleen mieluisan takin.

— Toki muulloinkin saa tulla eikä tuo 18-vuoden ikäraja ole ehdoton, nuoriso-ohjaaja Justiina Lampila sanoo.

Ohjaamossa asuntoasiat ovat usein pohdittavina nuorten kanssa.

— Esimerkiksi vuokra-asunnon takuuvuokra tulee nuorille usein yllätyksenä. Täällä pyritään aina katsomaan nuoren kokonaistilannetta

”Vuokraa maksetaan pimeästi, omaa rauhaa ei ole ja omaisuuskin katoaa pikkuhiljaa”

Kouvolan seurakunnan diakoniatyöntekijät kohtaavat kahdenlaisia asunnottomia ihmisiä. Diakonissa Leena Sahamies ja diakoniatyön johtaja Eija Grönvall sanovat asunnottomuuden olevan usein merkki syrjäytymisestä.

— Toiset ovat vailla asuntoa omasta syystään ja toiset eivät. Asuntoa vaille voi jäädä, jos luottotiedot ovat jossain vaiheessa menneet.

Maksamatta jääneet vuokrat voivat johtaa luovuttamiseen.

— Toiset eivät myöskään suostu vanhojen vuokrarästien takaisinperintään vaan valitsevat mielummin asunnottomuuden.

Asunnottomat eivät diakoniatyöntekijöiden mukaan asu rappukäytävissä.

— Kesällä asutaan myös ulkona. Kavereilla asuminen on raskasta. Vuokraa maksetaan pimeästi, omaa rauhaa ei ole ja omaisuuskin katoaa pikkuhiljaa.

Uusimmat uutiset