Kouvolalle tarjotun lahjan arvo on 9,9 miljoonaa euroa Carean kirjanpidossa

Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Carea on esittänyt sekä Kouvolalle että Kotkalle omistuksessaan olevien maa-alueiden ja rakennusten lahjoitusta.

Tarjous liittyy keskeneräiseen sote- ja maakuntauudistukseen. Uudistusta varten Suomeen on jo perustettu maakuntien tilakeskus, jolle sairaanhoitopiirien omaisuus, kuten rakennukset ja maat, on tarkoitus siirtyä lähivuosina.

Carean toimitusjohtajan Annikki Niirasen mukaan kuntayhtymä haluaa ensin kysyä kaupungeilta, onko niillä kiinteistöille mitään käyttöä.

— Tarjoamme kiinteistöjä, joita Carea ei tule enää omassa palveluntuotannossaan tarvitsemaan. Jos Kouvola on kiinnostunut ottamaan maat ja rakennukset vastaan, se saa ne. Muutoin ne siirtyvät maakunnan tilakeskukseen.

Kouvolalle lahjoitettavat maa-alueet olisivat yhteensä 85 hehtaaria. Carean kirjanpidossa lahjoituksen arvo oli elokuun lopussa 9,9 miljoonaa euroa.

Pohjois-Kymen sairaalarakennuksen arvo on 3,8 miljoonaa euroa.

— 15,4 hehtaarin tontin osuus on nyt 343 000 euroa. Lisäksi Sairaalanmäen Vuokratalojen ja Kastekin omistuksessa olevien kiinteistöjen kirjanpitoarvo on 804 000 euroa, Carean talousjohtaja Helena Kinnunen kertoo.

Keskuslaitoksen tontin ja Töyrylän maatalousmaan kirjapitoarvo on 742 000 euroa. Keskuslaitoksen alueen rakennusten arvo on 4,2 miljoonaa euroa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.