Kouvolalainen tilitoimisto Dextella kasvaa kovaa vauhtia – "Emme halua olla se, joka putoaa. Haluamme olla voittavalla puolella"

Dextellan yrittäjä Janne Virtanen halusi jakaa vastuuta. Imatralainen Lotta Kautonen aloitti elokuun alussa yrityksen osakkaana ja asiakkuusjohtajana.

Katja Juurikko

Kouvolalaisen tilitoimiston Dextellan toimitusjohtaja Janne Virtanen löysi yritykseen osakkaan ja asiakkuusjohtajan Imatralta. Aiemmin muun muassa pankkialalla työskennellyt Lotta Kautonen aloitti Dextellassa elokuun alussa.
Kouvolalaisen tilitoimiston Dextellan toimitusjohtaja Janne Virtanen löysi yritykseen osakkaan ja asiakkuusjohtajan Imatralta. Aiemmin muun muassa pankkialalla työskennellyt Lotta Kautonen aloitti Dextellassa elokuun alussa.

Kouvolalaisen tilitoimiston Dextellan kasvu ei ole tyssännyt korona-aikanakaan.

Yrittäjä Janne Virtanen arvioi, että tämän vuoden liikevaihto on vähintään 2,5 miljoonaa euroa, mahdollisesti jopa yli 3 miljoonaa.

Viime vuoden tammikuussa Virtanen arvioi Kouvolan Sanomissa, että vuoden 2019 liikevaihto asettuu noin 1,2 miljoonaan euroon. Vuoden loputtua luku oli kuitenkin puoli miljoonaa euroa kovempi eli 1,7 miljoonaa euroa.

Kasvua on tullut sekä sisäisesti että yritysostoilla. Elokuun alussa Savonlinnan Tilikeskus oy aloitti Savonlinnassa osana Dextella-konsernia.

Yritys tarjoaa kaikkia tilitoimisto- ja taloushallinnon palveluita, kuten kirjanpitoa, laskutusta ja palkanlaskentaa.

Osakas ja asiakkuusjohtaja

Elokuun alussa myös yrityksen omistussuhteissa tapahtui muutos, kun Lotta Kautonen aloitti Dextellan osakkaana. Hänestä tuli samalla asiakkuusjohtaja.

Virtanen ja Imatralla asuva Kautonen törmäsivät työn merkeissä kaksi vuotta sitten. Kautonen työskenteli tuolloin ohjelmistoyhtiö Vismassa, ja hänen vastattavanaan oli myös eräs Dextellan asiakkuus.

– Huomasimme Jannen kanssa, että ajattelemme monesta asiasta samalla tavalla. Tammikuussa hän sitten kysyikin, että olisinko kiinnostunut laajemmastakin yhteistyöstä, Kautonen kertoo.

Työtarjous ei tehonnut

Alun perin Virtanen tarjosi Kautoselle työskentelymahdollisuutta Dextellasta. Se tarjous ei kuitenkaan mennyt läpi.

– Sanoin, että en ole lähdössä mihinkään muualle kuin yrittäjäksi.

Virtanen sanoo, että Kautosen pyytämiseen lopulta osakkaaksi ja samalla yrittäjäksi oli järkisyitä.

– Yrityksen kasvunälkä oli olemassa. Ymmärsin, että sitä ei pysty yksinään tekemään. Nopea kasvu alkoi aiheuttaa jo tiettyä hankaluutta esimerkiksi riskienhallinnassa.

Kautoselle vajaa kolmannes

Kautosella on Visman lisäksi kokemusta pankkimaailmasta: Nordeasta ja Oma Säästöpankista.

Virtanen sanoo tajunneensa hyvin pian, että jos tuollaisella kokemuksella joku on tulossa Dextellaan töihin, on hänen oltava osakas.

Kaksikko pääsi yhteisymmärrykseen ehdoista. Kautosen osuus yrityksestä on aikanaan ehtojen täyttyessä vajaa kolmannes eli 31 prosenttia.

Tällä hetkellä 35 työntekijää

Kautonen on Virtasen tavoin koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Virtanen jatkaa uusien kuvioiden jälkeen yhä Dextellan toimitusjohtajana.

Dextella-konserniin kuuluvat tällä hetkellä Yrityspalvelu Dextella oy ja Tilintarkastus Janne Virtanen oy Kouvolassa, Tilivirta oy Lahdessa sekä Savonlinnan Tilikeskus oy Savonlinnassa.

Työntekijöitä on yhteensä 35, joista Kouvolassa noin 20 ja loput Lahdessa ja Savonlinnassa.

Katja Juurikko

Lotta Kautonen ja Janne Virtanen sanovat, että jos esimerkiksi pääkaupunkiseudulle tulee tilaisuus laajentua, sekin mahdollisuus tutkitaan.
Lotta Kautonen ja Janne Virtanen sanovat, että jos esimerkiksi pääkaupunkiseudulle tulee tilaisuus laajentua, sekin mahdollisuus tutkitaan.

Kasvu on välttämätöntä

Viime vuoden 1,7 miljoonasta liikevaihto kasvaa tänä vuonna vähintään 800 000 eurolla 2,5 miljoonaan. Kasvusta noin 600 000 tulee toiminnan laajentamisesta Savonlinnaan ja loput 200 000 sisäisestä kasvusta.

Kasvua ei ole tehty tuloksen kustannuksella. Toissa vuonna tulosta tuli yli 200 000 euroa, eikä taso ole kärsinyt Virtasen mukaan sen jälkeenkään.

– Tilitoimistojen tilanne on jännässä markkinoiden jakamisen vaiheessa. Isot ketjut rohmuavat tietysti lisämarkkinoita, mutta meillekin on kasvussa oma paikkansa. Olemme inhimillinen ja yrittäjävetoinen vaihtoehto, Virtanen linjaa.

Kaksikon mielestä kasvu on alalla välttämätöntä.

– Ala on menossa siihen, että pieni ei pärjää. Emme halua olla se, joka putoaa. Haluamme olla voittavalla puolella, Virtanen jatkaa.

Oikeat ihmiset töihin

Noin viiden vuoden kuluttua Virtasen ja Kautosen yritys tavoittelee noin 10 miljoonan euron liikevaihtoa.

– Olen aikaisempien vuosien kokemuksen perusteella huomannut, että tavoitteet kannattaa olla mieluummin ylä- kuin alakanttiin, Virtanen sanoo.

Kautonen pitää olennaisena asiana, että yrityksen kasvussa onnistutaan palkkaamaan oikeat ihmiset töihin.

– Se on myös tärkeää, että olemme paikallisia.

Jo syksyllä luvassa yrityskauppa

Kouvolassa Kävelykatu Manskilla toimiva Dextella pitää ovet avoinna kaikkiin suuntiin. Jos sopiva ostokohde on esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, sekin mahdollisuus tutkitaan.

– Laajalla haravalla etsimme koko ajan aktiivisesti kohteita, joista olemme kiinnostuneita, Kautonen sanoo.

Virtanen sanoo uskaltavansa kertoa jo, että jo syksyllä on luvassa ainakin yksi yrityskauppa. Uusia työntekijöitä on tulossa lähiaikoina.

Dextella näyttää tällä hetkellä sellaiselta yritykseltä, joita Kouvola on kaivannut: uusia työpaikkoja tuovalta, kasvavalta ja hyvää tulosta tekevältä.

Luetuimmat