Kouvolassa kolme uutta koronatartuntaa keskiviikkona, koko maassa 238 – Kouvolan syksyn ylioppilasjuhla järjestetään mutta ilman yleisöä

Katja Luoma

Kouvolassa kolme uutta koronatartuntaa keskiviikkona, koko maassa 238 – Kouvolan syksyn ylioppilasjuhla järjestetään mutta ilman yleisöä

Kouvolassa on varmistunut kolme uutta koronavirustartuntaa. Asia ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tilaistoista.

Kouvolassa on todettu epidemian alusta lukien nyt 146 tartuntaa.

Kymenlaaksossa on sairaalahoidossa kaksi koronaviruspotilasta.

Iitissä ei ole keskiviikkona todettu uusia tartuntoja. Iitin kokonaistartuntamäärä on yhä 5.

Koko Kymenlaaksossa on keskiviikkona varmistettu yhteensä neljä tartuntaa, kertoo Kymsote. Kymenlaaksossa koko tartuntamäärä on 222.

Ylioppilasjuhla netissä

Kouvolan syksyn itsenäisyyspäivä- ja ylioppilasjuhla järjestetään, mutta ilman yleisöä.

Juhla järjestetään lukioittain perjantaina 4.12. Ylioppilaat ovat paikalla, ja muut voivat seurata juhlaa verkossa suorana lähetyksenä.

Linkki juhlatallenteisiin lähetetään opiskelijoille Wilmassa.

Ylioppilaille suositellaan vahvasti maskin käyttöä tilaisuudessa.

Kahden viikon määrä vienossa kasvussa

Koko maassa on raportoitu 238 uutta koronavirustartuntaa, kertoo THL. Kahden viimeisen viikon aikana on raportoitu 2 967 tartuntaa, mikä on 292 tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Silloin raportoitiin 2 675 koronatartuntaa.

Yhteensä tartuntoja on keväästä lähtien raportoitu 18 345.

Tukahduttaminen paras keino nujertaa korona

Tukahduttaminen on paras keino pysäyttää koronavirus, sanoo suomalaisista asiantuntijoista koostuva Eroon koronasta -työryhmä tuoreessa muistiossaan. Tukahduttamisella tarkoitetaan tartuntamäärien painamista nollan tuntumaan ja pitämistä siellä.

Tukahduttaminen onnistuu työryhmän mukaan useiden eri keinojen yhdistelmällä. Keinoja ovat esimerkiksi kokoontumisrajoitukset, suositus kasvomaskien käytöstä ja matkustusrajoitukset.

Näin epidemiaa voidaan torjua niin, että yhteiskunnalle koituu mahdollisimman vähän haittaa.

Päivitetty kello 13.06: Lisätty tieto syksyn ylioppilasjuhlasta. Kello 13.42: tieto sairaalahoidossa olevista.

Uusimmat uutiset