Varkauksista epäillyn kiinniotto ja aseella uhanneen piiritys olivat sattumalta samalla suunnalla torstaina Kausalassa — Sampolantien tapaukset eivät liity toisiinsa

Poliisi epäilee aseella Kausalassa torstai-iltana uhannutta miestä ampuma-aserikoksesta.

Lukijan kuva

Poliisin piiritystilanne hämmensi Sampolantien varrella asuvia naapureitaa. Tie oli suljettu ja piiritetyn talon lähinaapureita pyydettiin pysymään sisällä.
Poliisin piiritystilanne hämmensi Sampolantien varrella asuvia naapureitaa. Tie oli suljettu ja piiritetyn talon lähinaapureita pyydettiin pysymään sisällä.

Poliisi kävi kahteen otteeseen helatorstain aikana Sampolantiellä Kausalassa. Rikosepäilyt eivät kuitenkaan liity toisiinsa.

Torstaina aamupäivällä poliisi otti kiinni kolmekymppisen iittiläisen miehen, jota poliisi oli etsinyt muutaman päivän. Miestä epäillään muun muassa omaisuus- ja liikennerikoksista. Poliisi teki kotietsinnän miehen asuntoon. Sieltä löytyi varastettua tavaraa. Kotietsinnän tutkinta on poliisilla kesken. Kouvolan Sanomat kertoi poliisin etsimästä miehestä keskiviikkona.

Kiinniotto sujui rauhallisesti

Torstai-iltana poliisi sai kello 22 aikaan hälytyksen aseella uhanneesta miehestä Sampolantien varrella sijaitsevassa talossa. Mies oli yksityisasunnossa uhannut käyttää asetta. Paikalla oli useita poliisipartioita, ja poliisit piirittivät rakennuksen.

Poliisi kehoitti Sampolantien varrella asuvia piiritetyn talon naapureita pysymään sisällä kodeissaan. Paikalla oli kaiken varalta kaksi ambulanssia. Sampolantie on tiheään asuttu omakotitaloalue Kausalassa.

Mies noudatti poliisin käskytystä, ja hänet otettiin kiinni. Kenellekään ei aiheutunut tapahtuneesta vaaraa.

— Miestä epäillään tässä vaiheessa ampuma-aserikoksesta, rikoskomisario Mira Nieminen sanoo.

Niemisen mukaan on täysin sattumaa, että sunnuntain poliisioperaatiot sattuivat samalle suunnalle. Toisiinsa ne eivät kuitenkaan hänen mukaansa liity.