”Typerä uudistus, hyvä uudistus, turhaa veroeurojen tuhlausta...” — Kaksisuuntainen Hallituskatu herättää tunteita

Moises Garibay

Hallituskatu on tällä hetkellä yksisuuntainen.
Hallituskatu on tällä hetkellä yksisuuntainen.

Kouvolan keskustan tulevat tiejärjestelyt ovat aiheuttaneet runsaasti keskustelua.

Sekä Hallituskatu ja Kauppamiehenkatu että Kouvolankatu ja Liikemiehenkatu muutetaan kaksisuuntaisiksi. Halkotorin kulmalle sekä Hallituskadun ja Valtakujan risteykseen rakennetaan kaksi kiertoliittymää.

Samalla rakennetaan uutta kevyen liikenteen väylää Hallituskadun ja Kouvolankadun yhdistävälle Päätekadulle sekä Hallituskadulle virastotalon ja Tuulensuojan edustoille.

Kaupungin mukaan rakennustöiden on määrä alkaa kevättalvella. Rakennustyöt liittyvät Matkakeskuksen alueen uudistukseen.

Puolesta ja vastaan

Kouvolan Sanomien verkkokeskustelussa yksisuuntaisten katujen muuttaminen kaksisuuntaisiksi on otettu vastaan sekä ilolla että epäillen.

— Aivan typerä uudistus... Iät ja ajat toiminu noin... Miks pitää toimivaa muuttaa ja uudistaa? Pelti rytisee ja se on jämpti, kirjoittaa nimimerkki Vakuutusyhtiö kiittää.

Nimimerkki Totuuden torvi vastaa:

— Tässä kiteytyy kokonaisuudessaan, se miksi tämä kaupunki ei kehity. Mitään uutta ei saisi tehdä, mitään vanhaa ei saisi uudistaa. Uskomatonta.

Nimimerkki Upi uskoo, että kouvolalaiset osaavat ajaa myös kaksisuuntaisella Hallituskadulla:

— Hyvä uudistus. Yksisuuntaiset kadut tekevät vain turhaa korttelinkiertoa. Ja yhden kaistan liikenneympyrästä selviää ilman 3D-osaamista.

— Kaikki kun ajaa liikennemerkkien ja -sääntöjen mukaan, niin ei ole mitään hätää, komppaa nimimerkki Autoilija.

Näkökulmia muualtakin kuin ratin takaa

Autoliikenteen lisäksi myös kevyen liikenteen toimivuus huolettaa.

— Mitenköhän Pukimon kohdalla pääsee jalankulkija hengissä kadun yli kaksisuuntaisessa autoliikenteessä. Nyt ei pääse yksisuuntaisessakaan vaikka vihreä valo palaa jalankulkijalle. Vielä kun joku aikuinen torilta tuleva pyöräilijä jalkakäytävällä perässä rämpyttää soittokelloaan Pukimon edessä kurvissa, siis jalkakäytävällä, kirjoittaa nimimerkki Jännäksi menee.

Nimimerkki Vihreä tulevaisuus näkee parhaana ratkaisuna autottoman keskustan:

— Miksi keskustasta ei voisi tehdä esimerkkiä muillekin suurkaupungeille ja kieltää autoilun koko keskustan alueella? Tästä saisi Kouvolan keskusta tarvitsemansa piristysruiskeen ja keskusta olisi kaikkien Kymenlaaksolaisten olohuone. Kyllä asukkaat ja yrittäjät kiittäisivät!

Moni keskustelija kritisoi myös kaupungin rahankäyttöä.

— Ei ollut kaupungissa mitään tärkeänpää mihin rahaa taas laittaa? Olisko jo aika vaihtaa porukkaa katupuolelta kouluihin saakka? Älytöntä touhua, kirjoittaa nimimerkki Pois päästävä.

Mitä mieltä sinä olet? Kerro alla olevassa kommentikentässä!

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.