Juha Huhtala vihreiden uudesta puheenjohtajasta: Kouvolassa hyvät yhteydet Toukoon

Lukas Pearsall

Touko Aalto vieraili muiden puheenjohtajaehdokkaiden kanssa Kouvolassa kesäkuun alussa. Kuvassa myös Emma Kari, Mika Flöjt, Maria Ohisalo, Touko Aalto ja Olli-Poika Parviainen.
Touko Aalto vieraili muiden puheenjohtajaehdokkaiden kanssa Kouvolassa kesäkuun alussa. Kuvassa myös Emma Kari, Mika Flöjt, Maria Ohisalo, Touko Aalto ja Olli-Poika Parviainen.

Kouvolan vihreiden puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Juha Huhtala sanoo seisovansa puolueen uuden puheenjohtajan Touko Aallon takana.

— Saatiin todella hyvä puheenjohtaja. Todella ammattitaitoinen, karismaattinen ja hyvä poliitikko. Hän pystyy varmasti viemään Jyväskylän ihmeen valtakunnan tasolle, Huhtala toteaa.

Hän muistuttaa Suomen suurimmasta kuntavaalivoitosta, joka tehtiin Jyväskylässä Aallon johdolla.

Huhtalalla oli kaksi suosikkia puheenjohtajaksi, Aalto ja Emma Kari. Lopulta Huhtala asettui Karin tueksi.

Vaalien lopputulos ei kuitenkaan ollut pettymys.

— Meillä on Kouvolassa hyvät yhteydet Toukoon. Kouvola on Toukolle tuttu paikka. Varmasti se jatkossa helpottaa meidänkin toimintaa, kun meillä on hyvä yhteys puolueen puheenjohtajaan.

Touko Aalto on mieluisa puheenjohtaja myös Kouvolan vihreiden hallituksessa vaikuttavalle Karolina Eklund-Vuorelalle, joskin hän olisi suonut uuden puheenjohtajan olevan nainen.

— Touko on oivallinen poliitikko ja hirvittävän mukava ihminen. Vaikka äänestin Maria Ohisaloa, niin olen tosi tyytyväinen ja onnellinen juuri nyt, Eklund-Vuorela totesi pian puheenjohtajakisan ratkettua.

Eklund-Vuorela listaa Aallon vahvuudeksi osaamisen sote-asioissa.

— Sote puhuttaa jatkuvasti ja on asialistan ykkösenä.

Elina Iiskola, Petra Tynninen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.