Tykkimäen moottoriradalle ei ole tiedossa ylläpitäjää vuodenvaihteen jälkeen — Kouvolan järjestämä kilpailutus ei tuonut yhtään tarjousta

Kaupunki käy muutaman tahon kanssa neuvotteluja jatkosta.

Noora Vilamaa

Kouvola Circuit ylläpitää Tykkimäen moottorirataa vuoden loppuun asti, mutta sen jälkeinen tilanne on toistaiseksi auki.
Kouvola Circuit ylläpitää Tykkimäen moottorirataa vuoden loppuun asti, mutta sen jälkeinen tilanne on toistaiseksi auki.

Tykkimäen moottoriradan toiminnalle ei tällä hetkellä ole tiedossa jatkajaa vuodenvaihteen jälkeen. Kouvolan kaupungin järjestämä kilpailutus moottoriradan käyttöoikeudesta ei tuottanut yhtään tarjousta.

Kaupungin omistamaa rataa on vuodesta 2013 ylläpitänyt Kouvola Circuit oy. Sen käyttöoikeussopimus päättyy vuoden lopussa.

Kouvolan julkaisemassa hankintailmoituksessa käyttöoikeussopimuksen hinnaksi asetettiin 15 000 euroa vuodessa. Sopimus sisältää moottoriurheilukeskuksen piirissä olevan alueen sekä ratojen ja rakennusten hoidon, ylläpidon, valvonnan ja kehittämisen. Sopimuskausi on kolmevuotinen.

Vesa Niemelä Kouvola Circuitista toteaa, ettei tarjousta haluttu jättää kaupungin asettamilla ehdoilla. Hän ei suostu selittämään tarkemmin, mikä ehdoissa oli vikana.

Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkasen mukaan moottorirata ei ole jäämässä ilman ylläpitoa, vaikka tarjouksia ei kilpailutuksessa tullut. Kaupunki on käynyt muutaman tahon kanssa neuvotteluja, ja niitä on pyydetty jättämään omat tarjouksensa käyttöoikeudesta elokuun loppuun mennessä. Vesa Niemelä vahvistaa, että Kouvola Circuit on ollut mukana neuvotteluissa.

— Tämän asian olisi pitänyt olla kilpailutuksessa jo viime vuoden puolella. Ensi vuoden kisat ovat jo haussa, eikä vieläkään tiedetä, kuka rataa ylläpitää ensi vuonna. Se vaikeuttaa kilpailujen järjestämistä, Niemelä arvostelee.

Kouvola Circuitilla ei ole suunnitelmaa sen varalta, jos sitä ei valita ylläpitäjäksi.

— Silloin toimintamme varmaan tulee muuttumaan jollain tavalla. Katsotaan nyt, miten asia ratkeaa.

Kouvolan kaupunki aikoo kehittää moottorirataa kehittäminen niin, että siellä pystyisi harjoittelemaan ja kilpailemaan mahdollisimman laajasti.

— Suunnitelmissa on motocross-harjoitteluradan rakentaminen pääsuoran päähän sekä varikkoalueen asfaltointi ja kaapelointi. Nämä eivät ole vielä toteutusvaiheessa, eikä kaikki välttämättä tapahdu vuodessa vaan useamman vuoden aikana, Mäkipaakkanen sanoo.