KooKoo räpiköi aluksi, keräsi sitten itsensä, mutta joutui pettymään — SaiPa vei kauden viimeisen derbyn jatkoajalla

Moises Garibay

Joonas Oden teki hienon esityön KooKoon tasoitusmaaliin. Alexander Bonsaksen oli alustamassa kotijoukkueen molempia osumia.
Joonas Oden teki hienon esityön KooKoon tasoitusmaaliin. Alexander Bonsaksen oli alustamassa kotijoukkueen molempia osumia.

KooKoon hieno ryhtiliike toi lopulta vain yhden pisteen kauden viimeisessä kaakon derbyssä lauantaina. Kotijoukkue taipui SaiPalle jatkoajan jälkeen maalein 2—3 (0—1, 1—1, 1—0, 0—1).

Ottelun alku oli KooKoolta vaikea. Joukkue kesti vielä Brett Carsonin nopean jäähyn, mutta viiden minuutin kohdalla Micke Saari vei maalin kulmalta SaiPan johtoon hienon kuvion päätteeksi.

Pian maalin jälkeen KooKoo joutui jälleen alivoimalle, eikä saanut omaa peliään missään vaiheessa erää käyntiin. Oskari Salmisen pari loistotorjuntaa pitivät kuitenkin lukemat siedettävinä.

Jos avauserä oli KooKoolle vaikea, oli toisen erän alku katastrofaalinen. Peliä oli takana vain 14 sekuntia, kun Tyler Morleyn upea poikittaissyöttö tavoitti maalille hiipineen Joni Nikon, joka nosti SaiPan 0—2-vierasjohtoon.

Nikon maali herätteli kotijoukkuetta sen verran, että se pääsi toisen erän edetessä yhä paremmin paikoille. Viimeisissä ratkaisuissa olisi kuitenkin kaivattu esimerkiksi Malte Strömwallia tai Anrei Hakulista, jotka olivat sivussa loukkaantumisten takia.

Ottelun puolivälin tienoilla SaiPan David Goodwinillä oli jo tyhjä maali edessään, mutta loisto-ottelun pelannut Salminen venytti pelaajamuurin alta hanskansa laukauksen eteen.

KooKoon uurastus palkittiin vihdoin ajassa 32.21. Alexander Bonsaksen pelasi SaiPa-maalin takana kiekon Joonas Odenille, joka löysi maalin edestä Toni Kähkösen. Kapteenin laukaus ei ollut illan kovin, mutta lipui tarkasti Frans Tuohimaan patjojen välistä maaliin.

Kolmannen erän ensimmäinen loistopaikka tuli puolittain läpiajoon päässeelle SaiPan Saarelle, mutta Salminen veti jälleen pidemmän korren.

Ja kuten toisessakin erässä, heti perään tapahtui SaiPan päädyssä. Bonsaksen roiskaisi kiekon siniviivalta maalia kohti, ja kiekko näytti hautautuvan Tuohimaan suojuksiin. Se lipuikin lopulta SaiPa-vahdin patjojen alta. Ensimmäisenä paikalla oli Kim Strömberg, joka tökkäsi 2—2-tasoituksen ajassa 47.05.

Erän lopussa SaiPan peli sekosi pahasti. KooKoo ei kuitenkaan saanut useammasta huippupaikasta ja yhdestä ylivoimastaan huolimatta kolmatta maalia aikaiseksi.

Ottelun eriskummallinen ratkaisu nähtiin, kun jatkoaikaa oli takana puolitoista minuuttia. Kaikki — mukaan lukien SaiPan trio — odottivat paitsiovihellystä vieraille, mutta sitä ei koskaan kuulunut. Robin Salo harhautti KooKoo-puolustajan valelaukauksella ja ampui tarkasti ylänurkkaan 2—3-voittomaalin.

Tappio oli KooKoolle viides perättäinen ja SaiPan voittoputki piteni samoihin lukemiin. Kaakon derbyt menivät tällä kaudella SaiPalle tylysti 5—1.

Lauantain yleisömääräksi Sumulaaksossa kirjattiin 3 621. Katso ottelun maalikooste tästä:

Luetuimmat