Helle sai kouvolalaiset hakemaan viilennystä kaupasta — ”Näin paljon laitteita ei ole mennyt kaupaksi ikinä”

Kouvolan suurista marketeista ilmastointilaitteet on myyty loppuun.

Jani Sourander

Ilmalämpöpumpun hankkimista harkinneille helteet voivat olla viimeinen kimmoke laitteen ostoon.
Ilmalämpöpumpun hankkimista harkinneille helteet voivat olla viimeinen kimmoke laitteen ostoon.

Tuulettimet ja ilmastointi- ja viilennyslaitteet ovat tehneet kauppansa Kouvolassa. Esimerkiksi Kouvolan Prismasta kerrotaan, että vielä sunnuntaiaamuna laitteita oli paljon tarjolla, mutta viimeisetkin loppuivat tiistaiaamuna. Keskiviikkona myyntiin saatiin kahta eri tuuletinta, joista toinen oli myyty loppuun jo ennen puoltapäivää.

— Näin paljon laitteita ei ole mennyt kaupaksi ikinä. Ei edes alkukesän helleputken aikana, vaikka laitteita meni paljon silloinkin. Nyt tuli viestiä, että helteet jatkuvat. Se varmaan vaikutti kysyntään, kodintekniikan myyjä Sauli Shemeikka arvelee.

Hän kertoo, että suurin osa myymälään tulevista puheluistakin koskee ilmastointilaitteita. Tuulettimia on Shemeikan mukaan tulossa lisää myyntiin ensi viikon aikana.

Myös Kouvolan K-Citymarketista tuulettimet ja ilmanviilennyslaitteet on myyty loppuun. Tavaratalojohtaja Lotta Sundström kertoo, että viime viikolla laitteita tuli lisää myymälään, mutta viimeiset myytiin loppuun tiistaina. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että laitteita olisi tulossa lisää myyntiin.

Sari Tauru

Tuulettimet on myyty paikoin loppuun.

Helteet innostavat hankkimaan ilmalämpöpumpun

Ilmalämpöpumppujen myyntiin kesän ensimmäinen piikki tuli jo toukokuun helteiden aikaan, kertoo Costella oy:n huoltopäällikkö Pasi Kokkonen. Ilmalämpöpumpun hankkimista harkinneille helteiden aiheuttama kodin sisälämpötilan nousu voi olla viimeinen kimmoke ostaa ilmalämpöpumppu.

— Moni on ajattelut, että hankitaan ilmalämpöpumppu talvea vasten. Kun tuli todellinen helle, niin ajatellaan, että jos hankinta tehdään mahdollisimman nopeasti helteisiin, se lämmittää myös talven.

Costellan toimitusaika ilmalämpöpumpuille on tällä hetkellä parisen viikkoa.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön suodattimet kannattaa Kokkosen mukaan puhdistaa 1—2 viikon välein.

— Likaantuneessa laitteessa tehosta voi hävitä 20—30 prosenttia. Erittäin lämpimissä ilmoissa se näkyy toimintavikoina tai laitteet sammuvat itsekseen. Mitä puhtaammat suodattimet, sitä paremmin laite toimii.

Lämpötila pysymässä yli 20 asteen

Ilmatieteenlaitoksen mukaan helteinen sää jatkuu Kouvolassa ainakin vielä perjantaina.

Lauantain ja sunnuntain ennuste on epävarmempi. Mahdolliset sade- ja ukkoskuurot voivat pudottaa lämpötilan alle 25 asteeseen, mikä on helleraja.

Lämpötila ei kuitenkaan Ilmatieteenlaitoksen mukaan näyttäisi laskevan alle 20 asteen.

Tiistaina Kouvolassa mitattiin kesän toistaiseksi korkein lämpötila. Utin Lentoportintien havaintoasemalla elohopea nousi 32,5 asteeseen.

Edellisen kerran yhtä korkea lämpötila on Ilmatieteenlaitoksen mukaan mitattu Kouvolassa 26. heinäkuuta 2014.

28. heinäkuuta 2010 puolestaan Utin Lentoportintiellä mitattiin jopa 34,5 astetta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset