Jari Niemi on valittu Kouvolan Asuntojen toimitusjohtajaksi – Loma-asunto Jaalassa sai Niemen kiinnostumaan Kouvolasta

Uusi toimitusjohtaja työskentelee asuntorakennuttamiseen keskittyvässä Bonavassa tuotannon kehityspäällikkönä.

Katja Juurikko

Kouvolan Asunnot oy toimii nykyään Pohjola-talossa.
Kouvolan Asunnot oy toimii nykyään Pohjola-talossa.

Vuokra-asuntoja tarjoavan Kouvolan Asunnot oy:n uusi toimitusjohtaja on Jari Niemi, 46. Hän aloittaa uudessa tehtävässä elokuun alussa.

Niemi on ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut insinööri Vantaalta. Hän toimii tällä hetkellä asuntorakennuttamiseen keskittyvän Bonava Suomi oy:n tuotannon kehityspäällikkönä.

– Olen työskennellyt reilut 20 vuotta kiinteistö- ja rakennusalalla, joista viimeiset kahdeksan vuotta kehitystehtävissä.

Korona-aikana etätöissä Jaalassa

Kouvola on Eurajoella syntyneelle Niemelle ennestään tuttu loma-asuntopaikkakunta. Hän kuvaa suhdettaan Kouvolaan läheiseksi.

– Meillä on ollut 14 vuotta loma-asunto Vuohijärvellä Jaalan puolella. Siellä tulee käytyä useana viikonloppuna, ja keväällä korona-aikana tuli tehtyä Jaalassa etänä aika paljon töitä.

Loma-asunto Kouvolassa oli yksi syistä, miksi Niemi kiinnostui Kouvolan Asuntojen toimitusjohtajuudesta.

– Kouvolaan muutto on ollut joskus mielessä, mutta ajankohtaa en ole tarkemmin miettinyt. Kouvolan takia oikeastaan hainkin paikkaa, kun oli vielä mielenkiintoinen tehtävä tarjolla.

Jo toinen Niemi valittiin Kouvolaan toimitusjohtajaksi

Kouvolan Asuntojen toimitusjohtajaksi haki 50 henkilöä, joista kuusi haastateltiin. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Petri Kuutti (kesk.) kertoo, että kaksi hallituksen mielestä parasta ehdokasta kävi henkilöarvioinnissa.

– Arviointi vahvisti meidän näkemystämme, vaikka olimme jo sitä ennen melko varmoja. Niemi on neuvottelutaitoinen ja sosiaalinen henkilö. Meillä on asiantuntijaorganisaatio, joka vaatii paljon henkilöjohtamista.

Kuutti kertoo hymyilleensä yhteensattumia, kun Kouvola Innovation oy julkisti kesäkuussa uuden toimitusjohtajansa nimen. Kinnoa alkaa luotsata toinen Niemi: Kimmo Niemi. Lisäksi molemmilla Niemillä on vapaa-ajan asunto Vuohijärvellä.

Kouvolan Vesi valitsee toimitusjohtajan elokuussa

Kouvolan Vesi oy:n uuden toimitusjohtajan nimi varmistuu vasta elokuussa. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Silén (kok.) sanoo, että ehdokkaan valinta on käytännössä valmis.

– Viemme esityksen seuraavaan kaupunginhallituksen konsernijaoston kokoukseen, joka pidetään 8. elokuuta. Aion kutsua yhtiön hallituksen koolle seuraavaksi päiväksi. Ei ole mitään ideaa kohtuuttomasti siirtää eteenpäin.

Toimitusjohtajaksi haki keväällä 27 henkilöä, joista haastateltiin seitsemän. Heistä neljä lähetettiin henkilöarviointiin.

Yhtiö erotti maaliskuussa edellisen toimitusjohtajan Timo Kyntäjän. Siitä asti Kouvolan Veden toimintaa on pyörittänyt väliaikainen toimitusjohtaja Ari Mikkelä.

Kouvolan Vesi ja Kouvolan Asunnot ovat kaupungin kokonaan omistamia tytäryhtiöitä. Kouvolan Asuntojen aiempi toimitusjohtaja Auvo Viiru vaihtoi kesäkuun alussa töihin Tuusulaan.