Missä ovat Kouvolan keskusta-alueen säilyttämisen arvoiset metsät? Kaupunki kysyy asukkailta

Harri Teitto

Yksi kaupungin omistamista luonnonsuojelualueista sijaitsee Niivermäessä.

Kouvolan kaupunki kartoittaa asukkaiden mielipiteitä keskusta-alueen säilyttämisen arvoisista metsistä.

Maanantaina avatussa verkkokyselyssä tiedustellaan muun muassa parhaita ulkoilureittejä, kaupungin suojelualueiden tuntemusta ja näkemyksiä maa-alueiden hoidosta.

Kysely on avoinna 30. huhtikuuta asti. Kyselyllä kerättyä tietoa hyödynnetään keskusta-alueelle tehtävän metsäsuunnitelman laatimisessa.

Metsäsuunnitelma on kaupungin omistamien keskusta-alueen metsien hoitotoimenpiteiden kokonaissuunnitelma seuraavalle kymmenelle vuodelle. Suunniteltavan alueen pinta-ala on yhteensä noin 900 hehtaaria. Kaikkiaan kaupungilla on talous- ja taajamametsiä yhteensä noin 3900 hehtaaria.

Suunnittelun perustana on vuonna 2013 hyväksytty kaupungin Taajamametsien hoitoperiaatteet. Periaatteissa on sitouduttu hoitamaan metsiä niin, että ne ovat maisemakuvaltaan vaihtelevia ja hakkuut tehdään vain kasvatushakkuina.

Luonnos metsäsuunnitelmasta tulee nähtäville loppuvuodesta 2017. Tuolloin asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa ehdotuksen mukaisiin käsiteltäviin alueisiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.