Kouvolassa JHL:n lakko voi näkyä epäsiisteytenä Poksissa, ruokahuolto pelaa, uimahallit auki normaalisti — Loppuviikosta lakkoilevat Kalson tehtaan työntekijät Vuohijärvellä

JHL, Teollisuusliitto ja ammattiliitto Pro vastustavat lakoilla maan hallituksen ajamaa irtisanomislakia.

Katja Juurikko

Poksin osastoilla ruokahuolto ja siivous toimivat normaalisti.
Poksin osastoilla ruokahuolto ja siivous toimivat normaalisti.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n poliittinen lakko alkoi tänään maantaina. Lakko jatkuu tiistain. Lakolla vastustetaan maan hallituksen ajamaa irtisanomislakia.

Kouvolassa lakko koskee Kastekin tarjoamia palveluita Pohjois-Kymen sairaalassa, Kuusankoskitalon, Valkealatalon ja Kouvola-talon tiloja. Lakko vaikuttaa siivous- ja kiinteistönhuollossa.

Työtaistelu ei vaikuta Kouvolan kulttuuritaloihin tai Valkealatalon aukioloihin

Pohjois-Kymen sairaalassa lakko näkyy esimerkiksi siivoamattomina yleisö- ja sosiaalitiloina ja vessoina sekä henkilöstöruokalan mahdollisena epäsiisteytenä. Esimerkiksi ajanvarauspoliklinikkaa ei siivota. Osastoilla ruokahuolto ja siivous toimii normaalisti.

— Sairaalan muut toiminnat pyritään turvaamaan lakon aikana. Esimerkiksi ensiapupäivystys ja ruokahuolto toimivat normaalisti. Psykiatrinen sairaala ei ole lakon piirissä, Kastekin toimitusjohtaja Seppo Pajari kertoo.

Työtaistelu ei vaikuta Kouvolan kulttuuritaloihin tai Valkealatalon aukioloihin. Tiloihin sovitut tapahtumat järjestetään sovitusti lakon aikana. Puhtauspalvelujen henkilöstö siivoaa kaikissa lakon piiriin kuuluvissa kiinteistöissä.

Valkealatalon liikuntatilat ja uimahalli ovat normaalisti avoinna.

Teollisuusliitolla oma lakko

Teollisuusliitto on julistanut poliittisen lakon maan hallituksen ajamaa irtisanomislakia vastaan. Kouvolassa lakko vaikuttaa UPM Plywoodin tehtaalla Kalsossa Vuohijärvellä ensi viikolla torstaista sunnuntaihin.

Liitto kertoo sivuillaan, että lakko koskee torstain 25.10. kello 00 ja sunnuntain 28.10. kello 00 välisenä aikana alkavia vuorolistan mukaisia työvuoroja.

Koko maassa lakon piirissä on ensi viikolla noin 7 000 työntekijää ja noin 90 toimipaikkaa eri yrityksistä.

Teollisuusliitto kaavailee myös kahdelle seuraavalle viikolle vastaavanlaisia lakkoja.

Ammattiliitto Pro aloittaa kolmen vuorokauden työnseisauksen

Samaan aikaan myös ammattiliitto Pro aloittaa kolmen vuorokauden työnseisauksen erikseen nimetyissä yrityksissä kolmella sopimusalalla.

Myös se koskee Kalson tehdasta Vuohijärvellä.

Ammattiliitto Pro on aiemmin ilmoittanut teollisuusalojen toimihenkilöiden ylityökiellosta. Ylityökielto jatkuu 26. lokakuuta saakka.