Kouvolan Vesi ja Kouvolan Asunnot etsivät uusia toimitusjohtajia

Kaupungin yhtiöissä on varauduttu koronakriisiin henkilöstövaihdoksista huolimatta.

Katja Juurikko

Kouvolan Asuntojen toimitusjohtaja Auvo Viiru vaihtaa työpaikkaa kesäkuussa. Yhtiö hakee uutta toimitusjohtajaa.
Kouvolan Asuntojen toimitusjohtaja Auvo Viiru vaihtaa työpaikkaa kesäkuussa. Yhtiö hakee uutta toimitusjohtajaa.

Kaksi Kouvolan kaupungin omistamaa yhtiötä etsii uutta toimitusjohtajaa.

Kouvolan Veden hallituksen puheenjohtaja Jukka Silén kertoo, että aiempi toimitusjohtaja Timo Kyntäjä ei toimi enää Kouvolan Veden palveluksessa. Laitospäällikkö Ari Mikkelä toimii yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana ja uuden toimitusjohtajan haku alkaa välittömästi.

Talousveden hamstraamiselle ei tarvetta

Mikkelä kertoo, että Kouvolan Vesi on varautunut koronatilanteeseen hyvin.

– Tämä vaikuttaa toimintaamme paljon. Meidän pitää turvata talousveden tuotanto ja jakelu sekä jäteveden käsittely kaikissa tilanteissa.

Mikkelän mukaan poikkeusolot eivät vaikuta kesätyöntekijöiden palkkaamiseen.

Toistaiseksi talousveden hamstraamiselle kotitalouksiin normaalin kotivaran lisäksi ei ole tarvetta. Hallituksen puheenjohtaja Silén kertoo, että poikkeusolojen pitkittyessä tilanne voisi muuttua.

– Suurin riski liittyy siihen, jos kuljetukset eivät pääsisi kulkemaan ja jotkut kemikaalit loppuisivat. Mutta nyt mennään kohti kevättä ja kesää. Eihän Suomesta vesi lopu, hän sanoo.

Kouvolan Asunnot etsii toimitusjohtajaa

Myös Kouvolan Asunnot etsii uutta toimitusjohtajaa. Nykyinen toimitusjohtaja Auvo Viiru jättää tehtävänsä kesäkuun alussa ja siirtyy Tuusulan kaupungin asuntoyhtiön toimitusjohtajaksi.

– Harkitsin pitkään vaikeaa päätöstä, mutta ajattelin, että jos vielä tässä iässä aukeaa uusi tilaisuus, niin on hyvä katsoa maailmaa vähän eri näkökulmasta, Viiru sanoo.

Asuntoyhtiö varautuu joustamaan

Koronaepidemia vaikuttaa myös Kouvolan Asuntojen toimintaan. Vuokranalennuksia ei ole harkittu, mutta yhtiö varautuu joustamaan kriisin takia talousvaikeuksiin joutuvien kohdalla.

– Nyt ennen kaikkea keskitytään joustavuuteen ja yhteisöllisyyteen. Rahat tulevat sitten perässä. Karanteeniin joutunutta ei äkkiseltään heitetä ulos, jos varat ovatkin vähissä, Viiru kertoo.

Kouvolan Asunnot on varautunut mahdollisiin kodinkoneiden toimitusvaikeuksiin, jos epidemia pitkittyy. Tarvittaessa yhtiö siirtää helloja ja jääkaappeja tyhjistä asunnoista hajonneiden tilalle.– Ihmisten terveys on etusijalla, Viiru sanoo.