Kannuskosken kyläkauppa suljetaan, samalla lähtee posti ja rautakauppa — ”Monet kyläläiset eivät ole voineet uskoa asiaa”

Kannuskosken kyläkauppa sulkee ovensa syyskuun loppuun mennessä. Kymen Seudun Osuuskauppa ilmoitti asiasta myyjille ensimmäisen kerran keskiviikkona.

— Tuotiin lappu, että liiketoiminta loppuu, ja sillä sipuli, sanoo myyjä Timo Holopainen.

Hänen mukaansa lakkautusuhasta ei keskusteltu etukäteen tai annettu minkäänlaista ennakkovaroitusta.

— Monet kyläläiset eivät ole voineet uskoa asiaa. Kaupalla on melkoinen sosiaalinen merkitys. Nytkin tuossa istuu kymmenen isäntää katselemassa sadetta, hän sanoo perjantaiaamuna.

Kannuskosken kauppa sijaitsee Luumäellä, aivan Kouvolan rajan kupeessa.

Kymen Seudun Osuuskaupan kaupallisen johtajan Ari Hyytiän mukaan myymälän sulkemisen syy on se, että liikevaihto on heikentynyt. Lisäksi hän sanoo, että myymälänhoitaja on muuttamassa muualle.

— Pienten yksiköiden myynti on heikentynyt, kun isojen kauppojen aukioloajat pidentyivät vuonna 2016.

Kannuskosken myymälässä toimii kaupan lisäksi asiamiesposti. Sulkemisen jälkeen kannuskoskelaisten lähin postipalvelupiste löytyy Kaipiaisten Salesta noin 13 kilometrin päästä.

— Eiväthän nämä mukavia asioita ole. Me emme voi jatkaa toimintaamme, mutta emme estä sitä, jos joku yksityinen haluaa jatkaa toimintaa, Hyytiä sanoo.

Kaupasta on saanut myös polttoainetta ja rautakauppatavaraa. Timo Holopaisen mukaan paikalliset tilalliset ovat usein hakeneet polttoöljyä.

— Pienempiä rautakauppatuotteita saa suoraan liikkeestä, mutta painekyllästetyt laudat, villat, sementit ja muut suuremmat tavarat ovat tilaustuotteita.

Aapo Mentula

Aapo Mentula

Luetuimmat