KSS Energia aloittaa yt-neuvottelut – Yli 15 työpaikkaa uhattuna

Katja Juurikko

KSS Energia aloittaa yt-neuvottelut – Yli 15 työpaikkaa uhattuna

KSS Energia oy aloittaa tiistaina yt-neuvottelut. KSS Energia tiedotti yt-neuvotteluiden aloittamisesta hieman sen jälkeen, kun Kouvolan Sanomat oli uutisoinut asiasta.

Tiedotteen mukaan neuvottelut voivat johtaa yli 15 henkilötyövuoden vähentämiseen tuotannollisin ja taloudellisin perustein. KSS Energian tavoitteena on saavuttaa 2 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt.

KSS Energian tilikauden 2020 tulos tulee jäämään kauas tavoitteesta, yhtiö kertoo. Lämmin, sateinen ja tuulinen alkuvuosi on ollut merkittävin tekijä, mutta myös koronapandemia on välillisesti vaikuttanut heikkoon tuloskehitykseen.

KSS Energian kilpailukyky on heikentynyt. Tappio pääkaupunkiseudun sähköverkkotoiminnan urakkakilpailussa leikkaa Suomen Energia-Urakointi oy:n liikevaihdosta neljänneksen pois. Töiden loppuminen näkyy jo tänä syksynä merkittävänä toiminnan supistumisena.

KSS osti Suomen energia-urakointi oy:n toukokuussa 2019. Aiemmin sen omistivat Helsingin energiayhtiö Helen, Vantaan energia ja Lahti-energia. Yhtiö on perustettu vuonna 1998. Se tuottaa sähkön siirtoon, jakeluun ja käyttöön sekä tiedonsiirtoon liittyvien verkkojen ja laitteistojen suunnittelu-, asennus- ja käyttöpalveluja erityisesti pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa.

Kaupantekohetkellä yrityksellä oli 145 työntekijää. Vuonna 2018 sen liikevaihto oli 33,8 miljoonaa euroa.

Koko KSS-konsernin liikevaihto oli viime vuonna 148,4 miljoonaa euroa. Työntekijöitä sillä on yhteensä 256.

KSS on kokonaan Kouvolan kaupungin omistama yhtiö.

Uutista päivitetty kello 16.15 KSS Energian tiedotteen tiedoilla.