Koronatartunnan takia suljettu voikkaalaiskahvila aukeaa näillä näkymin tiistaina

Lukas Pearsall

Piis Of Keikin yrittäjä Maija Skön-Werning joutui jättämään kakut tekemättä koronaviruskaranteenin ajaksi. Arkistokuva on vuodelta 2017.
Piis Of Keikin yrittäjä Maija Skön-Werning joutui jättämään kakut tekemättä koronaviruskaranteenin ajaksi. Arkistokuva on vuodelta 2017.

Voikkaalainen leipomo-kahvila Piis of Keik aukaa tämänhetkisten tietojen mukaan ensi viikon tiistaina.

Yrittäjä Maija Skön-Werning sai viime viikon lopussa tiedon työharjoittelijan koronavirustartunnasta. Skön-Werning sulki yrityksen ja meni muiden työntekijöiden tapaan koronatestiin tämän viikon tiistaina. Tieto negatiivisista tuloksista tuli keskiviikkona. Välissä Skön-Werning ehti pelätä pahinta.

– Päällimmäisenä oli pelko, että olen itse tai joku muu on voinut sairastua.

Negatiivisen tuloksen saatuaan Skön-Werning soitti Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen THL:n koronaneuvontaan kysyäkseen miten hänen tuli toimia yrityksen kohdalla. Neuvoja hän ei varsinaisesti saanut, koska ohjeet ja suositukset saattavat vaihdella sairaanhoitopiireittäin.

Välissä Skön-Werning ehti suunnitella yrityksen avaamista jo tämän viikon perjantaina. Kymsotelta tullut puhelinsoitto muutti suunnitelmat. Vaikka virustestin tulokset yrityksessä olivat negatiivisia, yrittäjä ja muut työntekijät ovat 10 päivää karanteenissa.

– Lapset saavat mennä kouluun ja päiväkotiin, mutta itse en saa heitä sinne viedä.

Yrittäjä sai myös ohjeet liiketilan siivoukseen. Puhdistamisessa on käytettävä emäksisiä pesuaineita ja käytävä kaikki pinnat läpi huolellisesti. Karanteenin aikana Kymsote selvitää tartuntaketjua ja ottaa yhteyttä tarvittaesa. Torstaihin mennessä uutta soittoa ei ollut tullut.

– Maanantaihin asti olen karanteenissa ja tiistaina voin avata ovet vihdoin ja viimein, Skön-Werning kertoo.