Kouvolan keskustan pysäköintipaikat voivat olla tiukassa loppuviikolla — Kansainvälisten suurmarkkinoiden markkinahumu ruuhkauttaa keskustan

Kaupungin viestintä suosittelee markkinavieraille saapuvien käyttävän julkista liikennettä. Pyöräillen ja kävellen liikkuminen ovat myös suositeltavia vaihtoehtoja.

Kouvolan keskustan pysäköintipaikat voivat olla tiukassa loppuviikolla — Kansainvälisten suurmarkkinoiden markkinahumu ruuhkauttaa keskustan

Kouvolan keskustan pysäköintialueiden uskotaan täyttyvän loppuviikon ajan. Torstaina alkavaan nelipäiväiseen kansainväliseen markkinatapahtumaan tavoitellaan 60 000 vierasta. Mukaan on ilmoittautunut noin 120 kauppiasta yli 30:stä eri maasta.

Kouvolan keskustan arvioidaan ruuhkautuvan. Pysäköintipaikkoja on käytössä rajoitetusti. Kaupungin viestintä suositteleekin vieraita hyödyntämään julkista liikennettä. Myös pyöräillen tai jalkaisin liikkuminen on suositeltavaa.

Porteilla on aina liikenteenohjaaja sekä suoja-auto estämässä mahdollisen yleisön joukkoon tahallisesti ajamisen.

Kansainväliset suurmarkkinat järjestetään kuluvan viikon torstaista sunnuntaihin. Myyntiaika on päivittäin kello 10—20, mutta sunnuntaina myyntiaika on 10—18.

Keskiviikkona alkanut markkinoiden rakentaminen tietää myös muutoksia liikennejärjestelyihin. Pohjolatori, Torikatu välillä Liikemiehenkatu—Huoltokatu, kaupungintalon etupiha, kävelykatu Manski ja Keskikatu välillä Manski—Kauppatori ovat osana markkina-aluetta. Alueet ovat suljettuina liikenteeltä keskiviikkoaamusta kello kuudesta sunnuntaihin kello 24:ään asti.

Huoltoajoja tapahtuma-alueelle voi ajaa iltakahdeksan ja aamukymmenen välisenä aikana

Käytettävissä olevia pysäköintialueita ovat Pohjola-torin alakerta, Sumulaakson hiekkaparkki ja Hansaparkki, joka on osittain suljettu torstaihin kello 12:een asti. Muutoin alakerrassa sijaitseva parkkihalli on auki normaalisti ja lauantaina 25.5. siellä on ilmainen pysäköinti.

Keskuskirkon pysäköintialue on osittain poissa käytöstä perjantaihin asti, mutta viikonloppuna siellä voi taas pysäköidä.

Kaikkiin tapahtuma-alueen kiinteistöihin on täysin esteetön huoltoajoaika päivittäin illasta aamuun. Huoltoajoa voi ajaa kello 20—10.

Myös tapahtuman aukioloaikana päivittäin kello 10—20 huoltoajo ja pihoihin ajaminen onnistuvat poikkeusjärjestelyin. Porteilla on aina liikenteenohjaaja sekä suoja-auto estämässä mahdollisen yleisön joukkoon tahallisesti ajamisen.

Tämä tarkoittaa sitä, että suoja-auto täytyy siirtää ja tämän jälkeen tulee järjestyksenvalvoja kulkemaan auton edellä ja saattamaan oikeaan paikkaan. Autoja ei voi päästää yksikseen ajelemaan ihmisten keskelle turvallisuussyistä.

Jos tapahtuman aukioloaikana on päästävä omasta pihasta pois tulee soittaa numeroon 020 749 8719, niin tapahtuman järjestäjä lähettää pikaisesti järjestyksenvalvojan saattamaan auton lähimmälle portille.

Sunnuntaisen europarlamenttivaalien yksi äänestyspaikka sijaitsee kaupungintalolla. Kaupungintalon äänestyspaikalle tuloon kannattaa varata aikaa. Vammaisen pysäköintiluvalla voi pysäköidä kaupungintalon ja suihkulähteen väliselle alueella kaupungintalolla asioidessa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset