Yösyötöstä noussut riita ei vaikuta Kouvolassa

Lumikki Haaja

Yösyöttö-elokuvaa tähdittävät Marja Salo ja Petteri Summanen kävivät tiistaina ennnakkoesittelemässä elokuvaa Kouvolan Kino 123:ssa.

Yösyöttö-elokuvan tuotantoyhtiö ja Finnkino ovat ajautuneet riitaan elokuvakorvauksista, eikä perjantaina ensi-iltaan aiottua elokuvaa esitetä Finnkinon teattereissa.

Nordisk Film pyrkii sopimaan elokuvalle korvaavia näytöksiä itsenäisissä teattereissa ja etsii mahdollisia uusia esityspaikkoja. Kouvolassa elokuva nähdään suunnitellusti niin Kino 123:ssa kuin Studio 123:ssa. Elokuva saa ensi-iltansa Kouvolassa perjantaina.

— Emme voi hyväksyä Finnkinon vaatimusta saada lipputuloista normaalia suurempaa osuutta, koska sillä olisi tuhoisat vaikutukset koko kotimaiselle elokuva-alalle. Näiden vaatimusten edessä meille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin todeta, että Yösyöttöä ei tulla näkemään Finnkinon teattereissa, toteaa Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman tiedotteessaan.

Finnkinon tiedotteessa kerrotaan, että Nordisk Film pyrkii toimenpiteellään vaikuttamaan yhtiöiden välisiin sopimusneuvotteluihin. Yritysten välinen raamisopimus on ollut katkolla maaliskuusta 2017 asti.

— Lipunmyynnin epääminen Finnkinon jo ennakkomarkkinoimalle elokuvalle on Nordisk Filmin oma päätös. Todella valitettava tilanne kaikkien osapuolten kannalta, kommentoi Finnkinon tiedotteessa myynti- ja markkinointijohtaja Kalle Peltola, joka vastaa sopimusneuvotteluista levittäjien kanssa.

Yösyöttö on Eve Hietamiehen suosittuun romaaniin perustuva ja Marja Pyykön ohjaama komedia miehestä, joka jää vauvan kanssa kaksin. Elokuva on Solar Filmsin tuotantoa ja sen tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle.

Matti Tieaho

Luetuimmat