Kouvola aikoo vuokrata Haanojan uuden päiväkotirakennuksen — Ensi talvena valmistuvaan päiväkotiin mahtuu 120 lasta

Kouvolan kaupunginhallitus päättää maanantaina, rakennuttaako kaupunki päiväkodin leasingrahoituksella. Vanha päiväkotirakennus jää käyttöön.

Lumikki Haaja

Vanha Haanojan päiväkoti on rakennettu vuonna 1989.
Vanha Haanojan päiväkoti on rakennettu vuonna 1989.

Kouvolan kaupunki aikoo rakennuttaa Haanojan päiväkodille lisärakennuksen leasing-rahoituksella. Leasing tarkoittaa pitkäaikaista vuokraamista.

Kouvolan kaupunginhallitus päättää ensi maanantaina, hyväksyykö se Kuntarahoituksen tarjouksen kiinteistöleasingista.

Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa elokuussa perustusten teolla. — Juha Jormanainen

120 lapsen päiväkoti rakennetaan kaupungin omistamalle tontille Tasankotielle Eskolanmäkeen, vastapäätä nykyistä Haanojan päiväkotia.

Päiväkoti rakennetaan elementeistä

Toimitilajohtaja Juha Jormanaisen mukaan päiväkodin suunnittelu alkaa heti, kun pääurakoitsijan kanssa tehdään kesäkuussa sopimus kokonaisvastuu-urakasta. Kaupunginhallitus päättää maanantaina myös urakoitsijan valinnasta.

Kvr-urakassa urakoitsija vastaa paitsi rakentamisesta, myös suunnittelusta.

— Tavoitteena on, että rakentaminen alkaa elokuussa perustusten teolla. Päiväkoti valmistuu helmi—maaliskuussa 2020. Aivan tarkkaa valmistumisaikaa ei vielä ole lyöty lukkoon.

Päiväkodista on suunniteltu kiinteää, elementtirakenteista rakennusta.

— Talousarviossa päiväkodin kokonaiskustannusarvioksi hyväksyttiin enintään 3,5 miljoonaa euroa. Summa on samaa tasoa kuin viime vuonna valmistunut Lehtomäen päiväkoti.

Kuntarahoitus tarjoaa 15 vuoden vuokrasopimusta

Kouvola vuokraa tiloja 15 vuotta, jonka jälkeen kaupunki voi lunastaa päiväkodin itselleen tai jatkaa sopimusta aiempaa pienemmällä vuokralla.

— Kuntarahoitus ja urakoitsija tekevät keskenään rakennusurakkasopimuksen. Kouvolan tilapalvelut hyväksyy rakennustyön tuloksen. Tämän perusteella Kuntarahoitus puolestaan maksaa rahoituseriä urakoitsijalle, Jormanainen sanoo.

Päiväkodin etäyksiköt uuteen rakennukseen

Vanha Haanojan päiväkotirakennus jää jatkossakin käyttöön, kertoo varhaiskasvatuksen palvelualueen esimies Satu Hyytiä. Päiväkoti on rakennettu vuonna 1989.

— Päiväkotiin jää noin 40 lasta. Rakennus on hyväkuntoinen ja päiväkodiksi suunniteltu. Se on yhä suhteellisen toimiva.

Hyytiä pitää hyvänä, että uuteen rakennukseen pääsevät siirtymään päiväkodin nykyiset etäyksiköt. Esiopetusryhmä toimii entisen Pentsojan perhepuiston tiloissa ja Ojaniityn ryhmä Sähkömiehentiellä. Lisäksi Sähkömiehentien kiinteistön sisäilmaongelmien vuoksi kaksi ryhmää on siirtynyt väistötiloihin Tornionmäen koululle.

Viime syksystä lähtien Haanojan päiväkodin käytössä on ollut myös päiväkotibussi.

— Alueen lapsille, perheille ja meille työntekijöille on iloinen asia, että pääsemme pitkän odottelun jälkeen uusiin, terveisiin tiloihin, Hyytiä sanoo.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset