Kouvolan uusien koulujen rakennusjärjestyksestä esitys elokuun loppuun mennessä

Kaupunki aikoo nimetä virkamiestyöryhmän, joka laatii esityksen uuden kouluverkon toteuttamisaikataulusta.

Lukas Pearsall

Kirkonkylän koulun oppilaat käyvät tällä hetkellä koulua väistötiloissa Valkealassa. Kuva on syksyltä 2017.

Kouvolan koulut vähenevät nykyisestä 34 koulusta 20:een. Kaupunki aikoo asettaa virkamiestyöryhmän valmistelemaan esitystä uuden kouluverkon toteutumisaikataulusta.

— Työryhmä laatii esityksen siitä, missä järjestyksessä ja aikataulussa uudet koulut rakennetaan, vs. lasten ja nuorten palvelujen johtaja Veikko Niemi sanoo.

Työryhmä ottaa kantaa myös uusien koulurakennusten sijaintiin. Toteuttamisohjelma laaditaan elokuun loppuun mennessä.

— Tavoitteena on, että lautakunta ja kaupunginhallitus saavat toteuttamisohjelman käsiteltäväkseen niin, että siihen sisältyvät toimenpiteet voidaan ottaa huomioon vuoden 2020 talousarviota laadinnassa.

Lasten ja nuorten lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona.

Toimitilajohtaja Juha Jormanainen sanoi Kouvolan Sanomissa joulukuun alussa, että kouluja päästään rakentamaan ensi vuonna vain siinä tapauksessa, että valtuuston aiemmin linjaamaa rakentamisjärjestystä muutetaan. Valtuusto päätti 12. marraskuuta, että ensin rakennetaan Valkealan yhtenäiskoulu, sitten Anjalan koulu ja kolmantena Sarkolan koulu.

— Valkealan hankkeen suunnittelu valmistuu aikaisintaan loppuvuonna, eikä se ole kovin järkevää aikaa rakennustöiden aloittamiselle. Jos voimme edistää esimerkiksi Anjalan kouluhanketta rinnakkain Valkealan kanssa, rakentamisen voisi aloittaa jo aiemmin, Jormanainen sanoi 2. päivä joulukuuta.

Valkealan ja Anjalan koulut toimivat tällä hetkellä väistötiloissa.