Markku Pätilä Kymiringin Moto GP -tapahtuman projektijohtajaksi — Kävijätavoite on 60—70 000 henkeä

Markkinointia aiotaan kohdistaa erityisesti Pietarin alueelle.

Katja Juurikko

Moto GP -osakilpailut ajetaan Kymiringillä heinäkuussa. Kuva viime elokuun testiajoista.
Moto GP -osakilpailut ajetaan Kymiringillä heinäkuussa. Kuva viime elokuun testiajoista.

Tapahtuma-alan ammattilainen Markku Vihtilä on valittu vastaamaan Iitin Kymiringillä ensi heinäkuussa ajettavien Moto GP -osakilpailujen tapahtumajärjestelyistä.

Vihtilän vastuualueeseen kuuluvat muun muassa projektin kokonaisvaltainen johtaminen, kävijäkokemuksen kehittäminen ja projektin talousvastuu.

Kisojen lipunmyynnistä, oheisohjelmasta ja tapahtuma-alueista vastaava Lahti Events on asettanut kävijätavoitteeksi 60 000—70 000 henkeä.

— Tavoitteena on rakentaa Suomen osakilpailusta lajinsa paras kisatapahtuma. Sen lisäksi toimiva ja jatkuva yhteistyö Päijät-Hämeen sekä Kymenlaakson alueiden yrittäjien kanssa on tärkeässä roolissa, Vihtilä sanoo tiedotteessa.

Hän pitää uransa suurimpana saavutuksena Sotshin vuoden 2014 talviolympialaisten kansallista lanseerauskiertuetta Venäjällä.

— Pitkän tapahtuma-alan kokemuksen lisäksi Markun hyvä tuntemus Venäjän urheilutapahtumamarkkinoista on meille tärkeää, koska yksi merkittävä kohdealue meille on Venäjä, erityisesti Pietarin alue. Junayhteys Pietarista Kouvolaan on nopea ja kätevä tapa tuoda venäläisiä kisaturisteja Kymiringille kisoja seuraamaan, Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki toteaa.

Ratamoottoripyöräilyn kausi alkaa maaliskuussa ja jatkuu marraskuun loppupuolelle. Kymiringin kisat ajetaan 10.—12. heinäkuuta.