Kouvola kysyy asukkailta ja yhdistyksiltä liikuntapaikkojen käytöstä — Verkkokysely on avoinna toukokuun ensimmäiselle viikolle

Kaupungin tavoitteena on saada liikuntapaikkaverkkoselvitys valmiiksi alkusyksyyn mennessä.

Katja Juurikko

Muun muassa uiomahallit sisältyvät liikuntapaikkaverkkoselvitykseen.

Kouvolan asukkaat ja kaupungissa toimivat liikuntayhdistykset pääsevät osallistumaan valmisteilla olevan liikuntapaikkaverkkoselvityksen tekoon.

Kaupungin liikuntapalvelut on avannut erilliset verkkokyselyt asukkaille ja yhdistyksille. Niissä saa kertoa, mitä liikuntapaikkoja vastaaja käyttää ja kuinka paljon, kuinka tyytyväinen hän on niihin ja millä tavoin toivoisi niitä kehitettävän. Vastausaikaa on 5.5. asti.

Selvityksessä tarkastellaan kaupungin liikuntapaikkaverkostoa sekä tarvetta kehittää nykyisiä liikuntapaikkoja ja rakentaa uusia. Samalla luodaan tavoite, minkälainen Kouvolan liikuntaverkko on vuosina 2020—2030.

Selvitys on tarkoitus saada valmiiksi alkusyksyllä. Kouvolassa on nykyään vajaat 300 kaupungin liikuntapalveluiden ylläpitämää liikuntapaikkaa.

— Liikuntapaikkaverkoston kehittäminen on pitkäjänteistä työtä, ja tarvitsemme sen tueksi mahdollisimman monen kouvolalaisen näkemyksen verkostomme nykytilasta sekä keskeisistä kehittämistarpeista. Siksi paikallisten seurojen sekä kaupunkilaisten kuuleminen on tärkeää, liikuntapaikkaselvityksen ohjausryhmän puheenjohtaja Jukka Silén sanoo tiedotteessa.

Kuntalaiskyselyyn voi vastata täällä ja yhdistyskyselyyn täällä.