Napan lammen, Uimilan ja Vekaranjärven uimapaikat saivat jatkoaikaa

Marja Seppälä

Hautalan uimapaikka Lappalanjärvellä ei ole kuulunut kesän 2011 jälkeen enää kaupungin ylläpitämiin uimarantoihin.
Hautalan uimapaikka Lappalanjärvellä ei ole kuulunut kesän 2011 jälkeen enää kaupungin ylläpitämiin uimarantoihin.

Korian Napan lammen, Jaalan Uimilan ja Vekaranjärven uimapaikkoja ei lopeteta ainakaan vielä. Niiden kohtalo oli käsittelyssä aikuisväestön lautakunnassa keskiviikkona.

Lautakunta haluaa lisäselvityksiä ennen kuin sen päättää uimapaikkojen mahdollisista lakkautuksista.

Kaupungin esitys oli, että Napan lammen, Uimilan ja Vekaranjärven uimapaikkojen ylläpito olisi lakkautettu. Lautakunta päätti kuitenkin jättää esityksen pöydälle.

Kouvolassa on 9 yleistä uimarantaa ja 11 uimapaikkaa.

Napan lammen ja Vekaranjärven uimapaikoilta puuttuvat wc- ja pukuhuonetilat ja Vekaranjärven ranta vaatisi ruoppauksen. Kaupungin mukaan puutteiden korjauskustannukset olisivat kävijämääriin suhteutettuna suhteettoman suuret.

Uimilan uimapaikan ylläpidon lakkautusesitystä kaupunki perusteli sillä, että pitkien matkojen takia uimapaikan huoltokustannukset kävijämääriin nähden ovat kohtuuttoman suuret.

Lisäksi jokaisen uimapaikan vesinäytekustannukset ovat 1 500 euroa kesässä.

Korjattu 19.5. klo 21.25: Uimilan pukukoppirakennusta ei ole rakentanut kaupunki vaan Uimilan kyläyhdistys, joka on muutenkin vastannut talkootöinä rannan kunnossapidosta.

Tapani Olkku, Johanna Värjä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.