Kouvoihin siirtyvä nuorten maajoukkuepelaaja Severi Kaukiainen innoissaan ensimmäisestä ammattilaissopimuksesta — Kouvola haluaa nousta itäisen ja kaakkoisen Suomen koripallokeskukseksi

Jussi Lopperi

Severi Kaukiainen siirtyy Kouvolaan Kotkasta. Kaukiainen teki tiistaina kaksivuotisen sopimuksen Kouvojen kanssa.
Severi Kaukiainen siirtyy Kouvolaan Kotkasta. Kaukiainen teki tiistaina kaksivuotisen sopimuksen Kouvojen kanssa.

Kouvojen tuorein sopimuspelaaja Severi Kaukiainen siirtyy Kouvolaan Kotkasta. Kaukiainen teki tiistaina kaksivuotisen sopimuksen Kouvojen kanssa.

Peli-Karhujen kasvatti on pelannut Korisliigassa kahdella viime kaudella KTP-Basketissa yhteensä 24 ottelua. Peliaikaa liigaparketilla on tullut vajaat yhdeksän minuuttia ottelua kohden.

Menneellä kaudella A-poikien SM-sarjassa takamies Kaukiainen, 19, teki keskiarvoikseen 16,9 pistettä, 5,2 levypalloa ja 6,8 syöttöä.

Kaukiaisen tilillä on kaikkiaan 42 nuorten maaottelua. Hän oli viime talvena Sudenpentujen aloittava takamies joukkueessa, joka pelasi alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa puolivälieriin. Saman joukkueen vastuunkantajiin kuului Kouvojen Teemu Knihtinen, joka on niin ikään kouvolalaisseuran liigajoukkueen ensi kauden sopimuspelaajia. Suomi oli viimeksi edennyt U18-ikäluokan EM-kisoissa kahdeksan parhaan joukkoon 26 vuotta sitten.

Jussi Lopperi

Kouvot haluaa hyödyntää Korikouvoja nimenomaan kehitysjoukkueena Divari A:ssa. Puheenjohtaja Sami Pousi näkee satsauksessa enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia.

185-senttiselle Kaukiaiselle siirto Kouvolaan tarkoittaa uran ensimmäistä ammattilaissopimusta. Lähtökohtaisesti Kaukiainen tulee olemaan ykköstakamies Kouvojen kehitysjoukkueessa Korikouvoissa Divari A:ssa, mutta päävalmentaja Jyri Lehtonen sanoo, että satavarmasti Kaukiaiselle kertyy ensi kaudella myös liigaminuutteja.

— On loistavaa päästä yhdistämään Korisliiga ja Divari A Kouvoissa, jossa on viime vuosina ajettu onnistuneesti nuoria pelaajia sisään. Valmennus ja puitteet ovat Kouvolassa kunnossa, Kaukiainen kommentoi.

Kaukiainen sanoo menneensä viime vuosina joka osa-alueella eteenpäin.

— Fyysinen puoli on ollut iso heikkouteni, mutta siinäkin on kehitystä tapahtunut. Tarvitsen edelleen tietenkin nopeutta niin reagointiin, pallonkäsittelyyn kuin heittoon.

Karhulan lukiossa ensi syksynä ylioppilaskirjoitukset suorittava Kaukiainen on päässyt Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemiassa yhdistämään urheilun ja opiskelun. Toisen polven pääsarjapalloilijan pitkän ajan tavoitteet ovat ulkomailla pelaamisessa.

Kouvojen päävalmentajaksi sapattivapaalta palaava Jyri Lehtonen sanoo, että seuran satsaus Divari A:han ja Korikouvoihin on osa tavoitetta, jossa Kouvola haluaa nousta itäisen ja kaakkoisen Suomen koripallokeskukseksi.

— Täällä halutaan kehittää nuoria pelaajia. Pelaajat hakevat nykyään yllättävänkin nuorina uusia valmennuksellisia haasteita. Kouvolassa halutaan pitää ovet auki myös esimerkiksi sellaisille pelaajille, jotka haluavat kesän aikana harjoitella tulevia arvokisoja varten, Lehtonen sanoo.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.