Dorna vahvisti: Moto GP -luokan Suomen testit ajetaan elokuussa Iitissä

Testien jälkeen Dorna tekee päätöksen Suomen osakilpailun ajankohdasta.

Katja Juurikko

Iitin Tillolassa on tarkoitus ajaa ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto GP -luokan testit elokuussa. Kuva on viime vuoden tammikuulta.
Iitin Tillolassa on tarkoitus ajaa ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto GP -luokan testit elokuussa. Kuva on viime vuoden tammikuulta.

Moto GP -sarjan promoottori Dorna on vahvistanut tänään lauantaina, että Kymi Ringillä Iitin Tillolassa ajetaan ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto GP -luokan testit 19.—20. elokuuta. Suomen on tarkoitus isännöidä ensimmäistä osakilpailuaan ensi vuonna.

Moto GP -kauden avausviikonloppu on parhaillaan käynnissä Qatarissa. Kisoissa paikan päällä ovat Iittiin rakennettavan Kymi Ringin moottoriradan ja ajokoulutuskeskuksen ratajohtaja Timo Pohjola ja Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala.

Rata asvaltoidaan alkukesän aikana, ja rakennustöitä jatketaan alkuperäisten suunnitelmien mukaan, Nevala toteaa tiedotteessa.

Testien jälkeen Dorna tekee päätöksen Suomen osakilpailun mahdollisesta ajankohdasta.

Motorsport.com-uutissivusto kertoi perjantaina, ettei ratamoottoripyöräilyn testikisaa ajetakaan elokuussa Kymi Ring -radalla. Sivuston mukaan Moto GP -tallit saivat perjantaina tiedon testiajojen perumisesta. Syyksi kerrottiin, ettei rata valmistu ajoissa. Sen mukaan Suomen sijaan testit olisi voitu ajaa Misanon radalla Italiassa.