”Aivan järkyttävää! Nyt nimiä esiin, että talouden tuholaiset saadaan häädettyä” — Kouvolan ex-kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäen ulostulo puhkaisi keskustelun verkossa kaupungin ilmapiiristä, joka ei ollut häävi hänenkään aikanaan, lue täältä lisää!

Jussi lopperi

Kouvolan edellinen kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki ja hänen seuraajansa Marita Toikka tapasivat Kouvolan itsenäisyyspäivän juhlassa kaupungintalolla.
Kouvolan edellinen kaupunginjohtaja Lauri Lamminmäki ja hänen seuraajansa Marita Toikka tapasivat Kouvolan itsenäisyyspäivän juhlassa kaupungintalolla.

Keskustelu Kouvolan kaupungin luottamushenkilöiden epäasiallisesta käytöksestä jatkuu. Kouvolan Sanomat julkaisi entisen kaupunginjohtajan Lauri Lamminmäen haastattelun 8.12. Siinä Lamminmäki kertoo kokeneensa poliitikkojen ihkailua kaupunginjohtaja-aikanaan. Hän kutsuu haastattelussa heitä ryhmäksi vanhoja kyläpoliitikkoja. Kouvolan viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välinen ilmapiiri kuulosti Lamminmäen korvissa tutulta. Samaa epäasiallista käytöstä ja uhkailua on kokenut myös kaupunginjohtaja Marita Toikka.

Lamminmäen haastattelu poiki vilkkaan keskustelun Kouvolan Sanomien verkkosivuilla. Lähes 60 kommentin joukossa vaaditaan omilla nimillä ja nimimerkeillä päitä vadille. Änkyröinnin ja epäasiallisen käytöksen arvellaan monessa kommentissa vaikuttaneen myös siihen, että kaupungin talous on nyt kuralla.

— Nyt alkaa vaikuttaa jo siltä, että nämä "änkyrät", joiden nimet on jo pitkälti tiedossa, ovat esteenä koko kaupungin kehitykselle. Ne ikävät päätökset, jotka tässä tilanteessa on tehtävä, jäävät taas tekemättä. Ei tarvi enää ihmetellä jos muuttotappio lisääntyy, nimimerkki Anni kirjoittaa.

— Nimien esiin tuominen voisi avata monen silmät, mikäli julkistaminen olisi vain mahdollista, tulevaisuus kiinnostaa kommentoi.

— Ne, joista tässä jutussa puhutaan, osaavat varmaan vetää johtopäätökset ja pyytävät eroa luottamustoimistaan heti, anteeksipyynnön kera. Näin ei todellakaan voi jatkua. Jos eroa ei tapahdu, Kouvola ihan oikeasti häviää olemasta Nyttekoja sanoo.

Puolesta ja vastaan

Lamminmäki ja Toikka saavat monet kommentoijat puolelleen.

— Laurin esiin tuomat asiat ei yllätä. Samat negatiiviset voimat jyllää edelleen kaupungin hallinnossa,vaikka Toikka onkin tuonnut niitä esiin, nyt reaaliajassa, Tyämiäs sanoo.

Kaupunginjohtajien toimintaa myös kritisoidaan:

— Näitä asioita näyttää yhdistävän sama tekijä. Molemmilla kaupunginjohtajilla oli/on pakottava tarve keskittää kaikki keskusta-alueelle ja näivettää taajamien elinkelpoisuus. Lisäksi molemmilla on tarve syytää valtavia summia verovaroja ydintoimintaan kuulumattoon hankkeisiin lähes ilman kontrollia.

En yhtään ihmettele, jos kuntalaisten valitsemat luottamushenkilöt laittavat vastaan. Se on heidän mandaattinsa.

Lukijat myös kyseenalaistavat Lamminmäen aikana tehtyjä päätöksiä ja johtamistapaa.

— Kun näitä juttuja lukee, niin täytyy vain todeta, että Laten ulostulo ei kuulu normaaliin käyttäytymiseen. Kun kerran on irtisanoutunut kaupunginjohtajan työstä, ei pitäisi enää ruveta puuhaamaan hämmennystä ja ruokkimaan eripuraa entisessä työyhteisössä. Odottaisi maisteri Latelta diskreettisyyttä, Demokraatti kommentoi.

— Kyllä nyt täytyisi löytyä ryhtiä valtuustosta, jotta saataisiin tämä henkilöasia kuntoon. Täytyy lyödä nyrkkiä pöytään ja alkaa käsittelemään veronmaksajan etuja. Puhuttelu niille, jotka toimivat epäasiallisesti. Mikäli tämä ei tehoa kai sieltä löytyy keinoja, joilla pakotetaan nämä "vanhat jäärät" ruotuun, keitä ne sitten ovatkin.

Vastaukseksi ei nyt riitä seuraavien vaalien odottaminen ja demokratiaan vetoaminen, Raimo Pehkonen kirjoittaa.

Lue täältä koko juttu ja kommentoi lisää!

Luetuimmat

Uusimmat uutiset