Kymsote aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut — Lääkärit ja hoitohenkilökunta myös mukana

Yt-neuvotteluiden piirissä on yli 6 600 työntekijää. Vähennystarpeesta ei tässä vaiheessa ole tietoa.

katja Juurikko

Kymsoten hallitus päätti aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä on koko yhtymän henkilöstö.
Kymsoten hallitus päätti aloittaa yt-neuvottelut, joiden piirissä on koko yhtymän henkilöstö.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote aloittaa koko henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Kymsoten hallitus päätti asiasta yksimielisesti perjantain kokouksessaan.

Neuvottelujen piirissä on 6 639 työntekijää. Heistä vakituisessa työsuhteessa on 5 279.

Neuvotteluissa käsitellään organisaatiorakennetta, johtamisjärjestelmää ja toimintaprosesseja sekä mahdollisia henkilöstövähennyksiä. Käsittelyssä olisivat myös eläköitymiset ja määräaikaisuudet.

Kymsotessa on arvioitu, että että toimintaedellytysten turvaaminen vaatii yhteensä noin 25 miljoonan euron sopeutustoimia ensi ja sitä seuraavalle vuodelle.

Kymsoten jäsenkunnat ovat asettaneet kuntayhtymälle jo tälle vuodelle 4,6 miljoonan euron tehostamis- ja tasapainottamistavoitteet.

Kymsoten toimitusjohtaja Annikki Niiranen sanoi aiemmin Kouvolan Sanomille, ettei mitään henkilöstöryhmiä rajata nyt alkavien yt-neuvottelujen ulkopuolelle.

Kymsoten mukaan pyrkimyksenä kuitenkin on, että vähentämistarve ei kohdistuisi välitöntä asiakas- tai potilastyötä tekevään vakituiseen henkilöstöön.

Tällaisia henkilöstöryhmiä olisivat lääkärit, asiakastyötä tekevät sosiaalityöntekijät ja välitöntä asiakastyötä tekevät hoitohenkilöt.

Niirasen mukaan kaikki ovat samalla viivalla siinä mielessä, että vaikka henkilöstövähennyksiä ei kaikkiin ammattiryhmiin tulisikaan, esimerkiksi toimintamalleihin voi tulla muutoksia.

Henkilöstövähennysten määrästä ei tässä vaiheessa ole arviota. Vähennystarve täsmentyy Kymsoten mukaan ennen neuvotteluiden alkua ja niiden kuluessa.

Luetuimmat