Kouvolan valtuutetut: Kouluruoan oltava kotimaista ja paikallista — hinnasta riippumatta

Janne Lehtonen

Arkistokuvassa ruokaillaan Naukion koululla.
Arkistokuvassa ruokaillaan Naukion koululla.

Kouvolan uudet kaupunginvaltuutetut ovat lähes täysin yksimielisiä siitä, että kouluissa pitää tarjota nykyistä enemmän kotimaisista ja paikallisista raaka-aineista tuotettua ruokaa. Tämä selviää läpi menneiden vastauksista Kaakon Viestinnän vaalikoneeseen.

Hinta ei vaikuta vastauksiin.

Vaalikoneväite on muotoiltu näin: ”Koulussa pitää tarjota enemmän kotimaisista ja paikallisista raaka-aineista tehtyä ruokaa hinnasta huolimatta”.

59 valitusta valtuutetusta 55 on vastannut vaalikoneeseen. Heistä vain yksi on väitteestä eri mieltä. Hän on SDP:n veteraanipoliitikko Risto Kuisma.

— Kunnan talous/verotus on otettava huomioon kaikessa päätöksenteossa. Kouvolan talous on jo nyt huono, Kuisma perustelee vaalikoneessa vastaustaan.

Muista vaalikoneeseen vastanneista valtuutetuista 66 prosenttia eli 30 vastaajaa on väitteestä jonkin verran samaa mieltä ja loput 21 vastaajaa täysin samaa mieltä.

— Lähellä tuotettu ruoka on ekologista. Lisäksi verotulot jäävät omalle paikkakunnalle kun tuotteet ostetaan oman kunnan alueelta, perustelee vihreiden Juha Huhtala.

Tapani Olkku

Tapani Olkku

Kommentoidut