Kymsote tiukentaa otettaan ensihoidosta — Ambulanssien määrä ei muutu

Kaikki Kymenlaakson potilassiirtokuljetukset ajaa ensi vuoden alusta lähtien Med group.

Katja Juurikko

Med groupin ambulanssit ovat tuttu näky Kouvolassa jo kuuden vuoden ajalta.
Med groupin ambulanssit ovat tuttu näky Kouvolassa jo kuuden vuoden ajalta.

Ensihoito on ensi vuodenvaihteesta lähtien Kymenlaaksossa entistä vahvemmin Kymsoten omissa käsissä. Ambulanssien kokonaismäärä maakunnan alueella säilyy entisellään.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyskuntayhtymä kilpailutti ensihoito- ja sairaankuljetuspalvelut ensi vuoden alusta. Tarjouskilpailuun osallistui neljä yritystä, joista Kymsoten hallitus valitsi Med group ensihoitopalvelu oy:n.

Kymsote ostaa yritykseltä neljän yksikön eli neljän ambulanssin ja niiden henkilöstön toiminnan. Sopimuskausi on kolmivuotinen, ja mahdollinen optiokausi jatkaa sopimusta kaksi vuotta varsinaisen sopimuskauden jälkeen. Kaupan hinta on 1,39 miljoonaa euroa vuodessa.

Luumäen ensihoito jää pois

Ensihoidon ja päivystystoiminnan palvelupäällikön Kimmo Salmion mukaan Med group vastaa ensi vuoden alusta lähtien kaikista ambulanssilla tapahtuvista potilaiden siirtokuljetuksista kautta Kymenlaakson. Lisäksi yritys osallistuu niin sanottujen kansalaistehtävien hoitamiseen.

Kansalaistehtävällä tarkoitetaan niitä tapauksia, joissa ambulanssi lähtee potilaan luokse hätäkeskuksen lähettämänä.

Kuntayhtymä on tähän saakka tuottanut alueensa ensihoitopalvelun osin omana tuotantona, osin yhteistoimintasopimuksella Kymenlaakson pelastuslaitoksen kanssa ja osin ostosopimuksilla Luumäen ensihoito oy:n ja Med group ensihoitopalvelu oy:n kanssa.

Med group on toiminut Kymenlaaksossa kymmenisen vuotta, joista kuusi viime vuotta myös Kouvolassa. Yrityksellä on asemapaikat Korialla, Kuusankoskella ja Myllykoskella.

Luumäen ensihoito operoi vielä kuluvan vuoden loppuun Etelä-Kymenlaaksossa, mutta sen jälkeen sen sopimus Kymsoten kanssa päättyy.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut